Jelavić: Fontanu na Trnju gradimo zbog pothodnika

Autor: 2/17/2011 9:17

Na skupštinskom Odboru za komunalno gospodarstvo ponovno se govorilo oko izgradnje fontane na Trnju kod nacionalne sveučilišne knjižnice. Jurica Meić (SDP), predsjednik odbora, kazao je kako su se ta sredstva mogla puno pametnije iskoristiti.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Jurica Meić iz SDP-a– Dok dijelovi grada i dalje nemaju priključak na vodu, nije izgrađena kanalizacijska mreža i prometnice su u lošem stanju mislim da izgradnja fontane ni je najpreča – kazao je Meić.

Izvješće o stanju gradske imovine

Pročelnik Gradskog ureda za izgradnju i komunalne poslove Davor Jelavić mu je odgovorio kako se od tih 15 milijuna kuna samo manji dio namijenjen za fontanu dok će najveći dio iznosa biti potrošen na izgradnju pothodnika koji bi trebao povezivati Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu i Staro Trnje.

No u Planu izgradnje objekata i komunalne infrastrukture koji je sastavio Jelavićev ured stoji drugačiji. Naime, ondje piše kako će se na pothodnik potrošiti 3,7 milijuna kuna dok ostalo ide na izgradnju fontane i ostalih objekata koji su potrebni za njezino funkcioniranje. Kao dodatni argument za izgradnju fontane predstavnici Gradske uprave su naveli kako će se fontana po zimi zaleđivati pa će moći služiti kao klizalište.

Na ovom odboru je također se razmatralo izvješće o stanju gradske imovine koje su zastupnici primili na znanje. Zastupnici su pohvalili način pisanja izvještaja no kazali su da podaci unutra govore o katastrofalnom načinu upravljanja s javnom imovinom. Meić je objavljivanjem ovakvo poraznih podataka od strane Gradske uprave usporedio sa micanjem smokvinog lista s intimnih dijelova tijela.

– Ono što možemo vidjeti je grozno – slikovito se izrazio Meić.