Jedan od najmagičnijih bendova svijeta u Močvari

The Gathering

Autor: Maja Gujinović 2/1/2010 14:09

‘The Gathering’, nizozemski bend koji je prije šest godina razgalio srca svojih mnogobrojnih fanova,održavši jedan od najemotivnijih koncerata u slavnoj i bogatoj povijesti Močvare, ponovo se večeras vraća na scenu ovog kluba. Izlazak novog albuma ‘The West Pole’ i proslava 20 godina postojanja, najbolji su mogući razlozi za povratak jednog od najmagičnijih bendova današnjice u Hrvatsku.

-.-The Gathering-.-The Gathering ove godine slavi 20 godina postojanjaKao rijetko koji bend, The Gathering su cijelu karijeru proveli razvijajući svoj glazbeni izričaj, ne plašeći se pritom promjena koje takvo traganje neizbježno donosi i ne mareći za reakcije i mišljenja drugih. Srećom, ova skupina divnih ljudi očito je odavno otkrila Kamen mudraca jer sve što su glazbeno ‘dotaknuli’ pretvorili su u zlato, pa su njihovi albumi, bez obzira radi li se o davnoj doom fazi ili kasnijem atmosferičnom trip-rock stilu, uvijek nailazili na oduševljenje i kritike i fanova. Tako je npr. ‘Mandylion’ proglašen jednim od 50 najboljih nizozemskih albuma svih vremena!

Bend koji izvrsno funkcionira live na sceni kao i na albumima

A da njihova magična i emocijama nabijena glazba itekako dobro funkcionira u live okruženju dovoljno govori podatak da je njihov live dvd ‘A Sound Relief’ dobio prestižnu Edison award (nizozemsku inačicu Grammy-a), a oni sami su nekoliko puta proglašavani najboljim nizozemskim live bendom. Upravo tu činjenicu potvrđivali su kako na bezbrojnim turnejama tako i nastupima na najvećim svjetskim festivalima kao što su Glastonbury i Roskilde. Mnogo prije nego što je to postalo moderno, The Gathering su okrenuli leđa i glazbenoj industriji pa su svojim DIY pristupom zaradili dodatno štovanje mnogih, a sebi omogućili neometano umjetničko stvaralaštvo.

Uvod u ovaj magični koncert odsvirati će u 20 sati njihovi zemljaci sympho/rock/metal ‘Autumn’. Ulaznica na dan koncerta, na blagajni Močvare je 120 kuna a može se i rezervirati na bobo@metalsoundmagazine.com.