Jastrebarsko stvara preduvjete za razvoj

Grad Jastrebarsko

Autor:: R.I. 2/2/2011 17:22

Gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović, u ime Grada Jastrebarskog  te ispred poslovne banke RBA Toni Jurčić, zamjenik Izvršnog direktora Sektora poslovanja s pravnim osobama  i Biserka Miklenić – Novačić direktorica podružnice Samobor, potpisali su Ugovor o subvenciji dijela kamate na poduzetničke kredite po projektu „Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva“.

Odluka gradonačelnika Zmajlovića o uključivanju u projekt „Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva“ na način da Grad Jastrebarsko sudjeluje u subvenciji dijela kamate po kreditima osnova je za potpisivanje Ugovora s ovom drugom po redu bankom koja se uključila u spomenuti project.

Grad će za poduzetnike koji imaju sjedište, odnosno prebivalište (za obrtnike), na području Grada, sudjelovati u subvenciji dijela kamate, u visini 1 (jednog) postotnog poena. Pored Grada Jastrebarskog poduzetničke kredite odobrene temeljem Projekta „Lokalni projekt razvoja malog gospodarstva“ kamatu subvencionira i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva s 2 (dva ) postotna poena te Zagrebačka županija s 1 (jedan) postotnim poenom.

Kreditna sredstva po ovom programu poduzetnički subjekti mogu namijeniti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme te modernizaciju poslovanja.  O razlozima uključivanja Grada Jastrebarskog i RBA u ovaj projekt, govorili su predstavnik banke Toni Jurčić te gradonačelnik Mihael Zmajlović.

– Sufinanciranjem dijela kamata na kredite poduzetnicima, kapital za investiranje bit će dostupniji poduzetnicima sa područja Grada Jastrebarskog koji žele investirati, a ne mogu jer su im kamate previsoke. Zajedničkim snagama Grad i poslovne banke stvaraju preduvjete za nova radna mjesta i zadržavanje postojećih. Subvencija kamata u iznosu od 4 (četiri) postotna poena značajna je pomoć gospodarstvu u današnjim uvjetima poslovanja – istaknuo je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Zmajlović.