Izvučeni parovi za 44. malonogometni turnir

Autor: Leonarda Lujić 11/20/2014 14:08

Od 29.studenog do 28. prosinca igra se najprepoznatljiviji malonogometni turnir u Hrvatskoj – Kutija šibica. Ove godine turnir slavi svoj 44. rođendan, a veteranski malonogometni turnir svoju 8. obljetnicu. Organizator turnira Ustanova je za upravljanje sportskim objektima, a utakmice će se igrati u Domu sportova, Kutiji šibica, Trnskom i Peščenici.

Ove godine prijavljeno je 120 ekipa, koje su na današnjem izvlačenju parova posložene u skupine. Ukupni nagradni fond iznosti 150.000 kuna, a ekipe su posložene u formaciju 5+1.

Od siječnja 1971. godine, kada je odigran prvi turnir do danas Kutijom su prodefilirali svi koji nešto znače u hrvatskom nogometu. Nakon početnih Kutija, kao suorganizator turnira vrlo brzo se uključio Dom sportova da bi sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća preuzeo cjelokupnu organizaciju.

Kutija je prema mišljenju mnogih nogometnih znalaca najveći malonogometni turnir na ovim prostorima. Nema privilegiranih momčadi, a igrači iz kvartova i veterani imaju prigodu igrati protiv poznatih igrača velikog nogometa.  Zlatne godine Kutije šibica i malog nogometna uopće, bile su krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih. Brojka prijavljenih ekipa 1983. godine prvi put je prešla 500 da bi 1985. godine na Kutiji igrali rekordnih 648 momčadi, što je oko 6000 natjecatelja.

 Proteklih nekoliko godina u Kutiju stižu momčadi iz svih županija, ali i iz susjednih država.