Izmislili pritužbu da izmijene prostorni plan

Prostorni plan Podsljemenske zone s građevinskom namjenom

Autor: 10/19/2010 15:36

Skupštinsko Povjerenstvo koje provjerava ispravke objavljene u Službenom glasniku Grada Zagreba pronašlo je nepravilnost ispravke detaljnog plana uređenja (DPU) Gračani-Dolje

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Tomislav Saucha iz SDP-aNaime, ispravci se temelje na pritužbama koje su izrečene na javnoj raspravi. Ovdje stoji da zabunom dio tih pritužbi nije uključen u originalni dokument DPU-a te se to korigira objavom ispravka.

Odgovor stigao nakon mjesec dana

Članovi Povjerenstva nisu mogli pronaći navedene pritužbe zbog kojih je objavljena ispravka. Zato su zatražili od Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju Grada da im pošalje materijale s rasprave gdje se vide te pritužbe.

Nakon mjesec dana iz Gradskog ureda dobili su odgovor, no ni u njemu nema traženih podataka o raspravi i pritužbama.

– U ovom drskom odgovoru na tri strane dosadnog pravničkog teksta nam se govori o proceduri donošenja prostornih planova i radu Gradskog ureda, no nema konkretnog odgovara na pitanje koje smo mi postavili – kazao je Tomislav Saucha (SDP), predsjednik Povjerenstva.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Vera Petrinjak ŠimekS njim su se složili ostali zastupnici članovi Povjerenstva, koji su zaključili da ta rasprava i pritužba ne postoji već da je izmišljena kako bi se mogao mijenjati DPU. Ovim izmjenama povećavani su koeficijenti iskoristivosti parcela i katnost čime je u konačnici na tim parcelama dopuštena izgradnja većih stambenih objekata.

USKOK počeo istraživati izmjene

– Nemoguće je da se ne nađe pritužba. Ja sam 10 godina radila na pritužbama u tom uredu i znam da se svaka od njih detaljno bilježi – kazala je Vera Petrinjak Šimek.

Saucha je izvijestio članove Povjerenstva da je USKOK počeo istraživati izmjene urbanističkih planova koje oni proučavaju. Dodao je da im je poslao sve zaključke i zapisnike sa sjednica.

Tomislav Babić (HDZ) upitao je zašto uopće oformljeno povjerenstvo dodavši da je sve materijale odmah trebalo poslati USKOK-u.