Izložba MATEMATIKA I VEZ – vidiš li ti što i ja? u Sesvetama

Ta će suradnja pridonijeti popularizaciji matematike i narodne baštine jer će putem zanimljivih igrica (Minecraft), animacije, edukativnih plakata, ukrašavanja stolnjaka te drugih zanimljivih predmeta i priča, približiti matematiku i vez javnosti

Ilustracija

U dvorani Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ održati će se izložba Matematika i vez – vidiš li ti što i ja?, predavanja te interdisciplinarna radionica, 18. travnja, s početkom u 11 sati.

Nesvakidašnja je i neuobičajena izložba koja spaja naizgled nespojivo – matematiku i vez kao tehniku ukrašavanja platna, odnosno ručni rad – pričom o stolnjaku Katarine Cirkvenec.

Suradnja koja je počela u Muzeju grada Koprivnice proširila se i na Školsku knjigu u zajedničkom, neuobičajenom i zanimljivom projektu u kojem je stolnjak spojio dvije naizgled nespojive stvari – matematiku i vez kao dio narodne baštine. Ta će suradnja pridonijeti popularizaciji matematike i narodne baštine jer će putem zanimljivih igrica (Minecraft), animacije, edukativnih plakata, ukrašavanja stolnjaka te drugih zanimljivih predmeta i priča, približiti matematiku i vez javnosti.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Press materijal