Izložba hrvatskog dizajna u Laubi – Kuća za ljude i umjetnost

10. siječnja u "Kući za ljude i umjetnost" Lauba održala se do sada najveća izložba i dodjela radova a jedna od nagrada je bila i za životno djelo Borisu Ljubičiću.

Imao je čast, kaže Ljubičić, da je nagradu za životno djelo primio za života jer većina umjetnika dobije je posthumno. Najpoznatiji je po svojem odličnom smislu za uklapanje hrvatske šahovnice u brojne dizajne.

Ove godine dodijeljen je rekordan broj nagrada a osim iskusnih dizajnera među dobitnicima su i studenti kojima je ovo veliki poticaj za nastavak kreativnog rada.

Potporu umjetnicima i cijelom događaju izrazio je i grad dolaskom zamjenika gradonačelnika Luke Korlaeta koji je izrazio zadovoljstvom obujomom ove izložbe sa čak 324 rada.

Dobitnik Velike nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva je i Projekt Centra za posjetitelje Crna roda. Radi se o projektu centra “Crna roda Osekovo” koji je otvoren za posjetitelje Parka prirode Lonjsko polje.

Ovaj događaj koji se održava od 1999. posjetio je veliki broj ljudi koji su ove godine mogli po prvi puta vidjeti i studentske dizajne uz bok najboljih hrvatskih dizajnera.