Izgrađena nova osnovna škola u Luki vrijedna gotovo 21 milijun kuna

Uz opremanje škole, u tijeku je ishođenje uporabne dozvole, a potom i suglasnosti resornog ministarstva kako bi u njoj i službeno mogla započeti nastava

Foto: Zagrebačka županija

Školarci iz Luke itekako imaju razloga za veselje. Uz bok 110 godina staroj školi izgrađena je nova školska zgrada koju je danas zajedno sa suradnicima obišao župan Stjepan Kožić. Građevinski radovi u vrijednosti 18,4 milijuna kuna u potpunosti su završeni, a u tijeku je opremanje školske kuhinje i učionica čime će ulaganja doseći gotovo 21 milijun kuna. Suvremeni je to prostor na gotovo dvije tisuće kvadrata, a investiciju u potpunosti financira Zagrebačka županija.

– U novoj školi moći će boraviti 240 učenika i to u jednoj smjeni, čime se otvara mogućnost produženog boravka. Na taj način Luka dobiva europski standard, a učenici, nastavnici i zaposlenici ugodan prostor za rad i učenje. 2022. godina u Zagrebačkoj županiji bit će upamćena po rekordnom broju izgrađenih kapitalnih objekata u školstvu ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna. Uz novu školu u Luki, pred samim završetkom su sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici, značajno se dograđuju škola i dvorana u Pušći, a do kraja godine očekuje se i završetak izgradnje nove sportske dvorane u Graberju Ivanićkom – rekao je Kožić.

– Škola trenutno ima 102 učenika, 30 zaposlenika, a nastava se u odvija u dvije smjene u 4 učionice. To će se sve promijeniti skorašnjim preseljenjem u ovu novu zgradu kojoj se zaista svi, i mještani i učenici i roditelji i učitelji, zasad divimo izvana i s nestrpljenjem čekamo preseljenje – izjavila je ravnateljica OŠ Luka Renata Meglić.