Interaktivni klub za djecu novost u Zagrebu

Autor:: Tanja Molvarec 2/25/2010 9:47

-.-Mrak-korak.hr-.-Vježbanje uz igru zabavan je spoj novog interaktivnog plesa u prvom hrvatskom klubu takve vrste ´Mrak korak` nedavno otvorenom u Maksimirskoj 15, koji uz pomoć računalnog sustava iDance Multiplayer, potiče djecu na fizičku aktivnost.


Uz smirujuću računalnu pozadinu i dinamičnu glazbu, djeca osnovnoškolskog uzrasta, svaki na svojoj ploči pokretima prate kretanje strelica na računalu. Sa svakom višom razinom, kojih ima 25, glazba postaje dinamičnija a pokreti brži. No za djecu koja vježbaju nema zabune. Vrlo spretno i uz puno smijeha izvode korake uz popularne pjesme.

-Super je. Jako mi se sviđa jer je zabavno, novo, pleše se. Jedino bi voljela da ima više rock muzike ali inače je sve pet. Dobro se ispušemo pa se i osjećam bolje. Ponekad se malo zbunim u koracima ali to na kraju ispadne simpa- kaže nam u jednom dahu 11-godišnja Lana Štefančić koja redovito vježba dva puta tjedno po sat vremena.

Prema riječima predsjednice kluba Iris Kulik Bokun, cilj ovog projekta bio je pronaći aktivnost za onu djecu koja se možda nisu našla ni u jednom konkretnom sportu, ali svejedno se žele baviti fizičkom aktivnošću.

-.-Mrak-korak.hr-.--Živimo u društvu u kojem većina djece provodi sate pred računalom i ne gibaju se dovoljno. Ovaj klub je osnovan upravo za djecu osnovnoškolskog uzrasta jer smatram da za njih ne postoji dovoljno rekreativnih aktivnosti, a da ne osjećaju nikakvu obvezu i da im to sve na kraju ne bude prenaporno. Puno djece se odluči baviti nekim sportom ali to uvijek nekako u većoj ili manjoj mjeri stremi ka nekom profesionalnom cilju i usavršavanju. Ovdje je pak rijeć o takozvanom exergamingu, odnosno spoju tjelesnog vježbanja i igre- objasnila je Iris Bokun.


Dodaje da ovakva vrst vježbanja poboljšava koncentraciju, a vježba se koordinacija pokreta i osjećaj za tajming.

-Najvažnije je pak to da se djeci na ovaj način podiže samopuzdanje jer kroz stupnjeve sve više napreduju i usavršavaju novu vještinu s kojom se mmogu pohvaliti- sa smješkom kaže Bokun.

U klubu će se organizirati i rođendani ali samo uz zdravu hranu i negazirane sokove

-.-Mrak-korak.hr-.-Iako je ovakva vrst rekreacije relativno nov pojam kod nas, iz kluba ne sumnjaju da će interaktivni ples uskoro postati pravi hit i da će sve više djece dolaziti na redovita vježbanja.


Mjesečna naknada interaktivnog plesa iznosi 250 kuna, a u nju je uključen dolazak od dva puta tjedno po 60 minuta.  Trenutno je deset redovitih vježbača, većinom djevojčica.

Da ipak nije riječ samo o zabavi uz poneki pokret pokazuje i pažljivo osmišljen program vježbanja pod budnim okom trenerice. Program započinje zagrijavanjem, nakon čega slijedi ples i na kraju istezanje da bi se spriječile eventualne ozljede.


Klub ´Mrak korak` osim mrak imena i dobre zabave uz fizičku aktivnost, nudi i rođendanske proslave. Svaka grupa sastoji se od 12-ero djece koja dolazi na ovu aktivnost u dogovorenom terminu.

-.-Mrak-korak.hr-.--Otišli smo korak dalje i odlučili organizirati podjednake dobi rođendane za djecu i to vikendima za maksimalno 18-ero djece. Rođendani su osmišljeni tako da se u prvom djelu vježba, a zatim slijedi turnir i podjela medalja pojedinačno i skupno- kazala je Bokun i dodala da je osnovni cilj što više popularizirati ovu vrst vježbanja.

U cijenu od 1690 kuna za rođendansku proslavu uključena je hrana, piće, torta, a slavljenik dobiva i klupsku majicu te poklon bon za vježbanje. Posebost ovog rođendana je, uz upoznavanje s novom vrstom plesa i promicanje zdrave prehrane jer će u ponudi biti samo lagana hrana i negazirani napitci.

-Pozivamo sve da dođu na probni sat vježbaja koji je besplatan i da vide odgovara li im takva rekreacija. Ulagat ćemo i dalje u ovaj projekt da budemo što efikasniji i zanimljiviji.

Najvažnije je ipak da se djeca zabave i da sva zajapurena sretna dolaze kući i jedva čekaju da se vrate- poručila je Bokun te najavila otvaranje još klubova ali onda kada se ovaj postojeći uhoda i postane sinonim za vrhunsku zabavu uz tjelesnu aktivnost.

Više informacija o klubu možete dobiti na www.mrak-korak.hr