Igre, učenje i zabava za najmlađe u Zoološkom vrtu

Autor:: Elena Grassi 1/2/2010 17:34

Zoolimpijada, zabavni program za djecu kojeg već drugu godinu za redom organizira zagrebački Zoološki vrt, započela je u užarenoj atmosferi šarenih igara i napetom natjecanju za zlatnu medalju. Zimska poslastica za sve školarce koji praznike žele provesti u zabavi i učenju, održavat će se svakim danom do 10. siječnja, a u nizu igara dokazivat će polaznici nižih i viših razreda osnovne škole.-.-Davor Hranjec-.-


Program je predviđen za 20 polaznika po danu koji u timovima započinju avanturu u životinjskom svijetu. Kroz igre koje se odvijaju u paviljonima Zoo vrta i edukativnom centru, djeca se uče brzini, kreativnosti i timskom radu. Moraju pokazati i znanje o životinjama, a da bi sve to napravili što bolje, dobivaju užinu, desert i sokove.


Najpopularnija igra prvog dana bila je Tropska ekspedicija u kojoj su grupe dobile zadatak pronaći biljke i životinje obilježene na karti tropskog paviljona.


– Dobili smo kartu i morali smo pronaći zmije, golubove i druge životinje. Bili smo i kod žabe koja se zove Rajčica – s ushićenjem je ispričao Tibor, učenik drugog razreda osnovne škole koji je prvi put na Zoolimpijadi.


Znanje djece na visokoj je razini, pa se program mijenja i prilagođava njihovim sposobnostima”


-Svidjela nam se i igra “Priprema, pozor, klopa” gdje smo pripremali hranu za kornjače i medvjede, i desert za divlje ptice- ispričala je Lea, koja se na Zoolimpijadi natječe drugu godinu za redom.-.-Davor Hranjec-.-


Edukatorica Zoo vrta, Maja Damjanović, jedna je od organizatora dječjeg edukativnog programa, koji osim Zoolimpijade broji i programe Divlje ljeto te Abrakadabra. Posjećenost edukativnih programa jako je dobra, a zavidno znanje čak i onih najmanjih, stalan je izazov za edukatore.


– Čak oni najmlađi znaju prepoznati Madagaskar i što znači riječ kontinent. Stalno im prilagođavamo program, pa čak dajemo i pitanja predviđena za više uzraste – rekla je Maja Damjanović i dodala kako suradnja mladih edukatora s jako puno mašte rezultira stalnim širenjem edukativnog programa.


Svi oni koji nisu usnuli zimski san još uvijek se mogu prijaviti na Zoolimpijadu, pokazati znanje i sposobnosti te provesti ugodan dan u druženju s vršnjacima.