Idući tjedan kreće obnova Martinovke

Autor: Leonarda Lujić 8/18/2015 15:33

Vratili su se iz Poznjana sa zlatom oko vrata i na taj način pokazali koliko je hrvatski studentski sport jak. To je prepoznao i gradonačelnik Milan Bandić.

– Gradonačelnik nas je primio iz razloga jer ekipa futsala s VERN-a ostvaruje jako dobre rezultate u kontinuitetu i dao je par ohrabrujućih riječi. Naša će ekipa sudjelovati i sljedeće godine na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu, gdje se nadamo da će osvojiti prvo mjesto – izjavio je nakon sastanka Vlatko Cvrtila, dekan VERN-a.

No, ono bitnije od ohrabrujućih riječi jest ulaganje u studentski sport. Lošem stanju studentskih sportskih objekata čini se da je došao kraj.

– Ono što je gradonačelnik prepoznao jest da je potrebno pojedine sportske objekte koji služe studentima obnoviti. Studenti koji ih koriste ostvaruju vrlo dobre rezultate kako u Hrvatskoj tako i van nje, što je vidljivo na primjeru sveučilišta VERN – dodao je Cvrtila.

Već od idućeg tjedna kreće obnova najpoznatije sportske dvorane.

– Ono što nas najviše veseli jest da idući tjedan kreće obnova njastudentskije dvorane, sportska dvorana Martinovka. To je nešto za budućnost studentima – dodao je Mladen Sedar, predsjednik Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza.

Slijedeće godine Zagreb i Rijeka meka su studentskog sporta, a obnovljene dvorane sigurno će doprinjeti da ova uspješna ekipa osvoji još jedno zlato.

Ovi mladići dokaz su kako obrazovanje i sport mogu ići zajedno. U zdravom tijelu, zdrav duh.