Iako nedavno sanirano, ponovno se otvorilo klizište u Čučerju

Iako je prije tri godine sanirano klizište u ulici Sloge u Čučerju, ono je danas ponovno aktivno, a problemi s tim ne staju. Provjerili smo na terenu kakva je situacija u tom zagrebačkog kvartu…

– Ovo klizište je rađeno 2019. na 2020. godinu, za vrijeme potresa i bivšeg gradonačelnika. Sve je napravljeno po njihovim regulativama, kako su i zamislili. Nakon silnih voda, oborina, kiša, događa nam se ista stvar koju smo imali prije 10 godina, da nam je otišla zemlje i da se klizište opet pojavilo, rekao nam je Đuro Panjević, stanovnik Čučerja.

Klizište je na samom zavoju, cesta je osigurana kamenim i betonskim blokovima, pa ne propada, ali nedostaje ograda koja je bila predviđena u gradnji…

– Bio je dogovor, dok je bila predsjednica Mjesnog odbora Zvjezdana Žuglić, s kojom se dalo raditi, a Damir Omiško je bio predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava. Trebala se postaviti ograda, da se djeca ne bi naginjala i da dijete, prvi, drugi razred, znatiželjno, palo u potok, i neće ga više nikad naći.

Imaju i problem s plinom koji nije uveden u sve kuće. Također. tvrdi kako iz Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava stižu lažne informacije o cijenema priključka…

– Ja ću vam nabrojati kako. Kanalizacija je išla 2001. godine, koštala je 8 i pol tisuća kuna, voda dva metra pet tisuća kuna, plin imamo deset godina, deset metara do kuće osam tisuća kuna. Telefon smo platili 1990. godine dvije i pol tisuća maraka. Nama nitko ništa nije poklonio. Sve smo dobili od svojih novaca, nitko nam ništa nije poklonio.

Smeta ga i kanalizacija koja ide u potok, a slivnik za otpadne vode je, smatra, premalen…

– Ovdje je mali šaht. Oni koji su radili radove izvadili su betonske cijevi, stavili su plastične, iz tih cijevi curi voda, a s druge strane kanalizacija.

Izazova i problema je mnogo, a pred Vijećem gradske četvrti Gornja Dubrava i Gradu Zagreb je gomila posla, zaključuje Panjević.