HVIDRA i Grad zbrinuli obitelj branitelja Radovića

Mirko Ljubičić Šveps

Autor: Maja Jurišić 12/25/2012 13:13

Božićna čuda ipak se događaju, sigurno je prošlo kroz glavu Zdravka Radovića, oca četvero djece i hrvatskog branitelja, koji je nekoliko dana prije Božića ostao bez krova nad glavom. Šestero Radovića iz doma je zbog neplaćanja najamnine izbacio vlasnik stana, no za njihov problem ipak se pronašlo privremeno rješenje.

– Zajedničkom inicijativom Gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, pukovnikom Mirom Lacom i brigadirom Miodragom Demom, i HVIDRA-e Zagreb, donesena je odluka da se obitelji Radović plati šestomjesečni najam stana do konačnog rješenja stambenog pitanja ove obitelji – kazao nam je Mirko Ljubičić Šveps, predsjednik zagrebačke HVIDRA-e.

Dodao je kako slučaj obitelji Radović, nažalost, nije jedini i da se mora početi sistematizirano raditi na zbrinjavanju hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

– Ponekad se čini kao da su Bandić, Laco i Demo Ministarstvo branitelja u malom jer se trude zbrinuti branitelje i pomoći im, a resorno ministarstvo brine se za objavu Registra branitelja. To tim ljudima neće staviti kruh na stol, niti im dati krov nad glavom – istaknuo je Ljubičić.

Kazao je i kako će se uskoro organizirati humanitarna akcija kojom će se dodatno pokušati pomoći obitelji Radović.

– Zoran Radović je s 18 godina otišao u rat i obolio je od PTSP-a. Uz sve to, njegova je supruga teško bolesna, boluje od dijabetesa i raka pluća, a treba zbrinuti i četvero njihove djece. To je uistinu nezavidna situacija, no nećemo dozvoliti da ti ljudi ostanu na ulici – poručio je Ljubičić.

Iz Grada pak najavljuju kako će, u suradnji s HVIDRA-om i Ministarstvom branitelja, u narednom razdoblju pokušati trajno riješiti problem pred kojim se našla obitelj Radović.