Humphrey Bogart festival u Velikoj Gorici

11/25/2009 19:21

Već 11 godina zaredom Humphrey Bogart nastoji predstaviti publici mlade i talentirane umjetnike koji će kroz sedam dana festivala pružiti posjetiteljima pregršt dobre zabave zbog čega će se i narednih godina vraćati po još. Ovaj je velikogorički festival novog izričaja u organizaciji Goričke alternativne scene GAS  započeo 23. te traje do 29. studenog, a program događanja pogledajte ovdje.

Festival se održava na nekoliko lokacija u Velikoj Gorici na na kojima se mogu vidjet izložbe fotografija i slika mladih neafirmiranih umjetnika, projekcije filmova, predstave, performansi te čuti slam poeziju kao i dobro se zabaviti na koncertima koji su predviđeni za kraj tjedna.

Godine 1998. skupina od par kreativaca odlučila je obogatiti velikogoričku scenu i pružiti joj jedno potpuno novo iskustvo u obliku festivala novog izričaja poznatog pod imenom ‘Humphrey Bogart’. Festival je dobio ime po istoimenoj filmskoj i kulturnoj legendi koja je ostavila dubok trag u povijesti što je ujedno bila i još uvijek je ideja festivala – da bude jedinstven, kreativan i zapamćen.

Kroz sve ove godine festivala prošli su brojni glazbeni gosti poput Seven That Spells, Owie Pockshull, Blamaž Electroniq, Vatrene ulice, Musfrabaaa, Minimum System Requirements , Another Spring Quartet, Twisted Twinsi te mnogi drugi.

Dok je ostalih dana na sdaržaje festivala ulaz besplatan, u petak cijena ulaznice iznosi 20, a u subotu 35 kuna.