Humanitarna prodajna izložba ručnih radova

Humanitarna akcija

Autor:: Lea Lamešić 2/12/2011 20:30

Hrvatski savez udruga za osobe s mentalnom retardacijom predstavio je radove i prodajne izložbe uradaka svojih članova iz cijele Hrvatske.

-.-JabukaTv-.-Humanitarna prodajna izložbaIzložbeni radovi  nastali su u kreativnim radionicama udruga članica Saveza, a izraz su roditeljskih nastojanja da svojoj djeci omoguće organizirano i svrhovito provođenje slobodnog vremena i adekvatan oblik radne aktivnosti. Svrha programa kreativne radionice je poticanje i održavanje postojećih vještina grube i fine motorike, te razvoj socijalizacijskih vještina.

-Mi smo imali ideju da se predstavimo građanima, da im pokažemo koliko u stvari ima udruga za osobe s mentalnom retardacijom i njihovih klubova, što mi to sve radimo u radionicama koje su organizirane da bi se korismo iskoristilo slobodno vrijeme naših članova-izjavila je predsjednica Saveza, prof. Mirjana Jakovčev.

Prekrasne slike, nakit, oslikane čestitke, uratci iz keramičkih radionica i brojni drugi radovi izazvali su pažnju prolaznika, a u izradu svih radova uložen je veliki trud, ljubav i toplina.

Izložba je prodajnog karaktera,a sav prihod ostvaren od prodaje ovih radova biti će namijenjen daljnjem funkcioniranju Saveza. Želite li se i vi pridružiti i dati svoj doprinos, učiniti im život lakšim i ljepšim, i svojim donacijama im omogućiti da i dalje održavaju  kreativne radionice – možete to učiniti u Mercatoru do utorka, 15.veljače.

-Evo, mi pozivamo sve građane dobre volje da ljudi dođu. Ovdje smo ovdje još par dana, pa neka si izaberu nešto, kupe i ponesu u uspomenu na nas-poručila je Mirjana.