HSLS o Snježnoj kraljici

S obzirom da se i ove godine otkazala utrka Snježne kraljice na Sljemenu, gradonačelnik Tomašević razmotrit će odluku o ukidanju natjecanja što zastupnici HSLS-a u potpunosti podržavaju.

“Pozdravljamo razmišljanje našeg gradonačelnika, gdje je izjavio da će razmisliti o isplativosti održavanja Snježne kraljice na Sljemenu jer osim što je to veliki financijski izdatak svi smo svjesni da uslijed klimatskih promjena, ne samo u Zagrebu već i Europi, tepko je održavati skijaške staze na nadmorskim visinama ispod 1500 m.n.m.” poručio je Kristijan Jelić.

Iako je ovo vrlo rijedak tip utrke i veoma dobra reklama za grad ali i Hrvatsku, isplativost održavanja utrke je upitna čak i smanjenjem sredstava za financiranje od strane grada.

Klimatski uvjeti uporni su u sabotiranju ovih utrka iz godine u godinu ali u gradu i oko njega moguće je održavanje utrka koje ne ovise u potpunosti u padalinama i temperaturama.

Zagrebu, sa i bez Snježne kraljice, ne nedostaje ljepote i atrakcija te ukoliko dođe do toga da se utrka ukine sve što trebamo je pogledati lepezu mogućnosti i krenuti na posao.