Hrvatski tenisači pišu nove sjajne stranice povijesti tenisa

U očekivanju dvoboja protiv Srbije, naše je reprezentativce posjetila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Nakon što su ih bodrili na tribinama u Torinu, uz naše su i dalje podrškom nogometne zvijezde Josip Brekalo, Mario Mandžukić i Ivan Perišić

Madrid, 02.12.2021.- Ministrica turizma i sporta RH, Nikolina Brnjac posjetila je Hrvatsku Davis cup reprezentaciju. Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

– Svi smo vrlo sretni, ponosni i emotivni nakon veličanstvenih pobjeda naših igrača. Velike čestitke svima. Vrlo smo zadovoljni obzirom da su u ovome sastavu bili i naši mlađi igrači, Borna Gojo i Nino Serdarušić koji su puno doprinijeli i plasmanu u polufinale. Čar Davis Cupa je i da svatko u bilo kojem trenutku ima šanse, bez obzira tko je favoriziran među igračima. Kada se igra za domovinu, atmosfera i energija među igračima i cijelome timu uvijek je na visokom nivou, što je iznimno važno za postizanje vrhunskih rezultata – izjavila je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Igrači su u posljednjim pripremama za veliko polufinale protiv Srbije.

– Preselili smo u Madrid, treninzi su odrađeni te očekujemo sutrašnji veliki izazovni meč protiv Srbije. Sve je otvoreno, uz naše dobre igre svih igrača sigurno imamo dobru šansu za plasman u finale. Korak, po korak, kako je bilo i do sada – govori Babić.

Hrvatski reprezentativci uvijek su posebno raspoloženi kada igraju za domovinu. Ovi dani za hrvatski su tenis vrlo važni i uspješni, što će opet rezultirati u daljnjem radu među našim mladim nadama te ćemo ovim putem pobuditi želju i motivaciju kod djece za bavljenje tenisom.

Torino, 28.11.2021.- Hrvatska i Mađarska igraju u drugom kolu Davis cup finala u Pala Alpitour dvorani u Torinu. Drugi meč dana igraju Marin Čilić i Zsombor Piros
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS
Torino, 29.11.2021.- Četvrtfinale Davis cupa, Italija – Hrvatska u Torinu.
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS
Torino, 29.11.2021.- Četvrtfinale Davis cupa, Italija – Hrvatska u Torinu treći meč dana igraju Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Yannik Sinnera i Fabia Fogninia.
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Hrvatska je do sada osvojila dva Davis Cupa. Susreti Davis Cup turnira prenosit će se na drugom programu HTV-a te na Sport klubu.