Hrvatski brzoklizači vratili se s Europskog prvenstva

Natjecateljska sezona je u punom zamahu, tako je sljedeća stanica i važno natjecanje za brzoklizački sport kanadski Montreal u kojem se za dva tjedna održava Svjetsko juniorsko prvenstvo u brzom klizanju

Press materijal

Od 11. – 13- siječnja ledom u Dordrechtu projurilo je najboljih 132 sportaša iz 25 europskih država. Natjecanju za titulu prvaka Europe 2019. i toj probranoj konkurenciji europske elite pridružili su se i četiri hrvatske brzoklizačice te dva brzoklizača: seniorke Katarina Burić, Valentina Aščić i Danijela Ivandić te juniorka B Maja Ivandić. U muškoj konkurenciji Hrvatsku su predstavljali seniori Martin Kolenc i Ivan Martinić.

Naši predstavnici ostvarili su vrlo dobre rezultate i ponovili lanjski uspjeh plasiranjem među 32 najbolja brzoklizača, odnosno brzoklizačice, čime je za iduće prvenstvo ponovo osiguran nastup po dva predstavnika u muškoj I ženskoj konkurenciji te ženska štafeta.

Press materijal

Natjecateljska sezona je u punom zamahu, tako je sljedeća stanica i važno natjecanje za brzoklizački sport kanadski Montreal u kojem se za dva tjedna održava Svjetsko juniorsko prvenstvo u brzom klizanju. Na njemu će i Hrvatska imati svoje predstavnike, u ženskoj konkurenciji što bolji plasman pokušat će ostvariti Maja Ivandić, a u muškoj Stribor Suman.

 

Press materijal