Hrvatske ceste nisu zatrpale kanal kod Ivanića

Autor: Zagrebancija.com 2/12/2014 15:04

Nakon što je portal Zagrebancija.com prvi izvijestio o prijetećim poplavama na području Ivanić Grada, u kojem smo prenijeli izjave tamošnjih stanovnika kako je do problema djelomično došlo i zbog rekonstrukcije državne ceste D43, oglasili su se iz Hrvatskih cesta tvrdeći kako nisu povezani sa zatrpavanjem spornog kanala. Demantij Hrvatskih cesta prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Ovim putem tvrtka Hrvatske ceste d.o.o. očituje se na članak objavljen 11.02.2014.godine, na portalu Zagrebancija, pod naslovom „Ivanić poplavljen zbog zatrpanog kanala“, a čiji je autor gđa Maja Jurišić.

Naime, htjeli bismo pojasniti netočne podatke, a sukladno Zakonu o medijima, molimo Vas da objavite odgovor na objavljenu informaciju.

Jučer je na Vašem portalu objavljen članak u kojemu se navodi kako su Hrvatske ceste prilikom izvođenja radova na obnovi kolnika državne ceste D43 zatrpale odvodni kanal, a što je navodno jedan od problema sa odvodnjom u zoni državne ceste D43 u proteklih 24 sata.

S tim u vezi dužni smo Vas izvijestiti slijedeće.

• Radovi na zatrpavanju odvodnih kanala nisu bili predviđeni projektnom dokumentacijom niti su izvođeni od strane Hrvatskih cesta.

• Svi radovi izvođeni su prema prethodno odobrenoj projektnoj dokumentaciji uz višekratne dogovore sa predstavnicima lokalne samouprave (predstavnici Grada Ivanić-Grada)

• Radovi koji su izvođeni, odvijali su se u zoni kolnika na obnovi kolničke konstrukcije državne ceste.

Lijepi pozdrav!

Tamara Pajić

Ured za odnose s javnošću, Hrvatske ceste