HRVATSKA PONOVO NA NAJVIŠEM TRONU

Ponajbolji strijelac utakmice bio je Loren Fatović s čak šest ostvarena zgoditka, potom Vukičević s dva, te Vrlić, Joković, Bušlje i Garcia s po jednim zabilježenim pogotkom

Press materijal

Europa Kup Super Finale upisat će Hrvatsku kao prvog pobjednika ovog turnira. Današnja finalna utakmica protiv Španjolske završena je maestralnom izvedbom Barakuda što se vidjelo i rezultatski zabilježivši 12:9 (2:1, 4:4, 3:1, 3:3).

– Novi veliki uspjeh za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Novo zlato u našoj kolekciji. Sretan sam što sam na čelu ovakve reprezentacije i što vodim ovako divne momke. Rekao sam i lani nakon Budimpešte, kažem i sada – idemo dalje. Sretni i ponosni! Idemo dalje. – poručio je izbornik Ivica Tucak.

Press materijal
Press materijal

Ponajbolji strijelac utakmice bio je Loren Fatović s čak šest ostvarena zgoditka, potom Vukičević s dva, te Vrlić, Joković, Bušlje i Garcia s po jednim zabilježenim pogotkom. Utakmicu je obilježio i Marko Bijač svojim fantastičnim obrana.

– Vrhunska predstava od početka do kraja. Kontrolirali smo utakmicu, te smo u drugom poluvremenu našim ritmom zabili nekoliko golova iz kontre, te održavali tu prednost do kraja utakmice. A to što je Bijač večeras radio na golu, zaista ne znam kada je neki golman ovako dobro branio u kontinuitetu. Danas su svi pokazali vrhunsku predstavu. Čestitam svima. Hvala publici što je došla. Mislim da se ovaj trofej zasluženo nalazi u našoj vitrini. – izjavio je Fatović.

Press materijal
Press materijal

Riječka publika četiri je dana punila tribine na bazenima Kantrida, te su na svojim gromoglasnim navijanjem nosili Barakude prema pobjedi i u finalu.

– Igramo za hrvatsku reprezentaciju i predstavljamo svoju zemlju i sigurno ti mora biti stalo da igraš, da se boriš. Na ovom turniru smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. A danas uz ovakvu publiku nismo mogli izgubiti. Još uz ovakva dva vrhunska pojedinca Fatovića i Bijača koji su odigrali perfektno, jer dati šest golova u finalnoj utakmici izuzetan je uspjeh i pothvat – zaključio je kapetan reprezentacije, Andro Bušlje.

Ponajbolji španjolski igrač bio je Alberto Munarriz Egana s tri zabilježena pogotka.

Utakmica za treće mjesto između reprezentacije Srbije i Italije završila je pobjedom Italije rezultatom 10:9.

Press materijal