Glazbena večer u travnju

Koncertni ciklus Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici održava se u suradnji s Umjetničkom organizacijom Cristoforium, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje

Press materijal

U sklopu ovogodišnjeg ciklusa Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici u izložbenom prostoru Kristofora Stankovića Gradske skupštine Grada Zagreba, 9. travnja 2018., s početkom u 19.00 sati, koncert će održati Pavao Mašić na čembalu.

Pavao Mašić, dobitnik nagrade Grand Prix Bach i nagrade publike na Bachovu natjecanju orguljaša u Lausanni (2006.), godinama razvija uspješnu karijeru koncertnog orguljaša i čembalista. Glazbu je studirao u Zagrebu, Lausanni i Freiburgu, a danas djeluje kao glavni orguljaš crkve sv. Marka na Gornjem gradu i izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Raznovrsni interesi njegova umjetničkog djelovanja obuhvaćaju repertoar baroka i romantizma koji, u kombinaciji s temeljitim istraživačkim radom te konstantnom potragom za što izražajnijim interpretacijama, rezultiraju dojmljivim, virtuoznim i vrlo cijenjenim nastupima.

Ilustracija

Kvaliteta njegova umjetničkog djelovanja prepoznata je s više od dvadeset važnih inozemnih i domaćih nagrada, a dosad je gostovao diljem Europe, Rusije i Izraela. U Staroj gradskoj vijećnici izvest će djela Johanna Sebastiana Bacha, Dietricha Buxtehudea, Johanna Kuhnaua, Johanna Jakoba Frobergera, Georga Friedricha Händela i Johanna Kaspara Kerlla.

Koncertni ciklus Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici održava se u suradnji s Umjetničkom organizacijom Cristoforium, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Press materijal