Hrabri muškarac porodio suprugu u automobilu

Autor:

dugoselo.hr

8/27/2012 10:45

Vijest za koju se čini da se uvijek događa negdje drugdje, upravo se ovih dana dogodila i kod nas. Naime, u Dugom Selu, Robert Vidaković iz Puhova pomogao je svojoj supruzi Ani da sretno donese na svijet njihovo treće dijete, zdravog dječaka teškog 4.030 kg i dugog 52 centimetara.

Mališan je rođen 21. kolovoza oko 4 sata ujutro u autu, svega par metara od ulaza u Hitnu u dugoselskom Domu zdravlja.

– Sve se odigralo jako brzo, morali smo odmah reagirati, a mene je dopala čast da prvi primim glavicu svog sina – ispričao je Robert Vidaković.

Prema njegovim riječima, supruzi je oko 2 sata u noći pukao vodenjak nakon čega su se polako počeli spremati za bolnicu Merkur. Međutim razmak između trudova nije bio uobičajen, pa se ubrzo supruga počela žaliti na sve jače i češće trudove.

– Trudovi su bili toliko jaki da sam skužio da jednostavno nećemo stići do bolnice pa sam odmah skrenuo do Doma zdravlja – opisuje ponosni otac.

– Samo što sam rekao dežurnima u Hitnoj što se događa i vratio se do auta, supruga je rekla kako je glavica vani i da ju pridržim – prepričava Vidaković.

Prema riječima novopečenih roditelja ekipa iz Hitne došla je u trenutku samog poroda i prerezala je pupčanu vrpcu. Bebu su, ispričali su, omotali dok se mama Ana samostalno odšetala do kombija Hitne gdje su oboje potom odvezeni do Petrove bolnice.

– Trenutno su oboje još uvijek tamo, ali dobro se osjećaju, iako je mali dobio žuticu. Uskoro stižu doma – kazao je tata Robert.