Horvatinčić izbjegao izaslanstvo Skupštine

Tomislav Horvatinčić

Autor: 6/7/2010 14:35

Tomislav Horvatinčić nije se pojavio na obilasku gradilišta koje je bilo dogovoreno s gradskim zastupnicima. Naime, kad je bio u Gradskoj vijećnici na razgovoru s Borisom Špremom, predsjednikom Skupštine, s potpredsjednicima Josipom Kregarom i Moranom Paliković Gruden, te SDP-ovom zastupnicom Mirelom Holy, o čemu je ekskluzivno pisao portal Zagrebancija.com, Horvatinčić ih je pozvao da obiđu gradilište i sami se uvjere kako su iskapanja pri kraju.

-.-Stjepan Marković-.-Gradske zastupnice Mirela Holy, Dinka Pavelić i Vera Petrinjak Šimek na ulazu u gradilište Hoto GrupeU Skupštini su odlučili da gradilište obiđu članovi Odbora za prostorno uređenje. Prvotno se obilazak trebao održati prošli četvrtak 3. lipnja, ali je prebačen na ponedjeljak 7. lipnja. Datum je promijenjen na zahtjev Horvatinčića koji nije imao vremena u četvrtak, a inzistirao je da on bude domaćin.

Odbor će o svemu izvjestiti skupštinu

U ponedjeljak u 10 ujutro su se ispred ulaza u gradilište na Ilici okupili: Dinka Pavelić, predsjednica Odbora, članice Odbora Mirela Holy i Vera Petrnjak Šimek, a u delegacije je bila još tajnica Skupštine Vesna Fabijančić Križanić. Domaćin im je umjesto Horvatinčića bio Božidar Blažević, nadzornik projekta, koji im je pokazao gradilište. Zastupnice su se mogle uvjeriti da su doista iskapanja pred završetkom. Izbetonirane su dvije podzemne etaže te se za betonažu priprema i etaža na –3.

O ovom posjetu raspravljat će se u petak na Odboru za prostorno uređenje, koji će pripremiti izvještaj za sljedeću sjednicu Gradske skupštine.

Zanimljivo je da 20-ak minuta nakon što su zastupnice napustile gradilište Varšavskom je prošao Hovatinčić. Spuštene glave samo je prošao pored okupljenih novinara ne obazirući se na upite. Zastupnice nije ni pogledao.