Hokejašice Zrinjevca odavno prerasle domaće okvire

Jelena Kupres iz Zrinjevca u dresu hrvatske reprezentacije (desno)

Autor:: Tin Jandrašek 4/4/2010 14:29

-.-Marko Lukunic/ PIXSELL-.-Prijateljski susret Hrvatske i EngleskeNakon euforije koju je u Zagrebu napravio Medveščak, dolaskom toplijeg vremena na gradskim terenima svoje lice počeo je pokazivati mlađi brat hokeja na ledu. Ovo je priča o klubu hokeja na travi Zrinjevac.

Osnovan 2000. godine, ovaj je klub u svojoj desetogodišnjoj povijesti postigao odlične sportske rezultate na domaćim i europskim natjecanjima.

Zlatna generacija

Deset djevojaka iz prve generacije ’86. i ’87. godišta u klubu su od samih početaka te sve nastupaju i za hrvatsku hokejašku reprezentaciju. Igraju najčešće izvan Hrvatske jer su odavno prerasli domaću konkurenciju i ostale klubove kojih niti nema previše.

Razgovarali smo sa jednom od hokejašica iz te zlatne prve generacije Andrejom Oštarčević koja je za početak istaknula neke od najvećih uspjeha Zrinjevca.

– U seniorskoj ženskoj konkurenciji smo višestruki prvaci Hrvatske i pobjednici Kupa Hrvatske, te šesterostruki pobjednici natjecanja Interliga na kojemu sudjeluju klubovi iz Slovenije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske – započela je Oštarčević te dodala kako su 2007. godine bili pobjednici Kupa prvakinja Europe Challenge u dvoranskom hokeju.-.-Marko Lukunic/ PIXSELL-.-Andreja Oštarčević (lijevo)

Hokejašice Zrinjevca prvakinje Hrvatske u svim kategorijama

Od osnutka kluba hokejašice Zrinjevca su prvakinje Hrvatske u svim kategorijama, dok je muška selekcija godinama među prve tri momčadi u Hrvatskoj.

Na prvi pogled stječe se dojam kako je u klubu sve bajno, no postoji i druga strana priče a to su problemi sa financiranjem.

Financijski problemi

– Prije dvije godine klub je čak dobio jednogodišnju zabranu igranja u Europi jer nismo imali dovoljno sredstava za odlazak na natjecanje – rekla je Oštarčević koja je svjesna kako ovaj sport nije popularan dovoljno da bi privukao veće sponzore.

– Niti od Grada ne dobivamo nikakvu potporu, tako da vođenje kluba ovisi o samim igračima i treneru, te -.-Matija Habljak/ PIXSELL-.-Zrinjevac - Zelinaponekoj pomoći roditelja volontera – izjavila je Andreja Oštarčević.

Na posljednjem Europskom turniru koji se održao u Francuskoj, djevojke su morale putovati u kombijima 20 sati, što je sigurno utjecalo na njihov konačni rezultat. Radilo se o natjecanju s jakim reprezentacijama kao što su Engleska, Francuska, Wales, Švedska i Turska, a naše hokejašice su zauzele četvrto mjesto.

– Nismo razočarane jer smo dobro odigrale i dale sve od sebe – izjavila je na kraju Andreja Oštarčević s nadom kako će sponzori jednog dana prepoznati hokej na travi kao što su to učinili s njihovim kolegama na ledu.