Hokejaši Mladosti debitirat će tekmom s Jesenicama

Autor:: Hrvoje Krstičević 9/23/2011 14:51

Hokejaški klub Mladost u subotu, 24. rujna, u Domu sportova otvara sezonu u Slovenskoj hokejaškoj ligi i to utakmicom protiv Jesenica. Iako su sva svjetla pozornice usmjerena isključivo na Medveščak i njihove nastupe u EBEL ligi, u Zagrebu djeluju još dva kluba. Tako jedan od njih, Mladost, u novu sezonu kreće s poprilično ambicioznim planovima.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-– Hokejaški klub Mladost se nakon godine dana pauze ponovno antječe u Slovenskoj hokejaškoj ligi. To je međunarodno natjecanje u kojem sudjeluju klubovi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. Procijenili smo da je bolje da ove godine samostalno igramo tu ligu, prvenstveno zbog razvoja naših mladih igrača. Neki igrači su nam se vratili iz Medveščaka, a novost je i dolazak slovačkog trenera Petera Strapata – rekao nam je Duško Janjatović, predsjednik KHL Mladost.

Otkako je Medveščak krenuo s nastupima u EBEL ligi, interes djece za hokej se višestruko povećao. Na pitanje je li ista situacija i u Mladosti, Janjatović odgovara kako i oni osjećaju taj pozitivan pomak prema hokeju.

– Imamo dosta djece u klubu i mogu reći da je, generalno gledajući, porastao interes ljudi za hokej u Zagrebu. Sva tri zagrebačka kluba imaju široku bazu, a to prije svega možemo zahvaliti nastupima Medveščaka u EBEL ligi – zaključuje Janjatović

Predsjednik Mladosti je za kraj svojeg izlaganja ponovno pozvao sve navijače na premijerni nastup svojeg kluba.

I dok je Duško Janjatović govorio o budućim iskušenjima za hokejaški klub Mladost, mi smo porazgovarali i s igračem Mirom Smerdeljom. Htjeli smo iz prve ruke doznati samo jednu stvar – je li istina da je hokej toliko težak i opasan sport za igranje?

– Hokej je stvarno vrlo težak sport za igranje. Svi događaji na ledu se odvijaju velikom brzinom i moraš biti konstantno na oprezu. Čak ni česte tučnjave nisu najveći problem, već je to konstantno vraćanje u obranu, što je doista iscrpljujuće – ističe Miro Smerdelj, igrač KHL Mladost.

Prilog o Mladosti pogledajte večers u emisji ZG Dnevnik u 18.40 sati na Jabuci TV.