HNS: Vesna Škare Ožbolt vraća političku korupciju

Goran Beus Richembergh

Autor: 5/18/2010 2:05

Velikogorički HNS-ovci obrušili su se na Vesna Škare Ožbolt i njen Demokratski centar zbog sklapanja sporazuma s HDZ-om. Ovim sporazumom DC je osigurao HDZ-u većinu u Gradskom vijeću čime će se spriječiti da HNS i SDP preuzmu kontrolu nad trgovačkim društvima u vlasništvu grada.

HNS-ovci optužuju Vesnu Škare Ožbolt da se 'prodala' za dva mjesta u trgovačkim društvima u vlasništvu grada i mjesto u SaboruHNS-ovci u svom priopćenju navode kako je Vesna Škare Ožbolt pretrčavanjem iz jednoga u drugi politički tabor, osigurala velikogoričkome HDZ-u uspostavu nove većine u Gradskome vijeću a nesposobnom i poslu nedoraslom HDZ-ovom gradonačelniku Draženu Barišiću da bez ikakve kontrole upravlja Gradom.

Nadalje u priopćenju stoji kako Vesna Škare Ožbolt ponovno vraća političku trgovinu u Veliku Goricu. “Velika Gorica je još jednom, na žalost, poprište političke trgovine, koja u našemu gradu ima i ime – brdekizacija, kojom se mimo rezultata izbora postizbornim prijevarama mijenja volja građana”, stoji u priopćenju.

HNS: Vesna Škare Ožbolt je tjednima tajno pregovarala

Vesnu Škare Ožbolt HNS-ovci optužuju za dvoličnost jer kako navode : “tjednima je ‘tajno’ pregovarala s HDZ-om o sadržaju ‘kupoprodajnoga ugovora’, svoje je donedavne političke partnere uvjeravala da koalicija u velikogoričkome Gradskome vijeću ‘nije i neće biti u pitanju’, gotovo uvrijeđena što o tome netko uopće može dvojiti. Toliko o njenoj vjerodostojnosti, iskrenosti i principijelnosti.”

-.-Sanjin Strukić/ PIXSELL-.-Sklapanjem ovog sporazuma HDZ gradonačelnika Dražena Barišića ima većinu u Gradskom vijeću te je izbjegao sudbinu zagrebačkog kolege koji je ostao bez kontrole nad gradskim trgovačkim društvomHNS-ovci ističu da Vesna Škare Ožbolt radi pakt s HDZ-om s koji ju je ne tako davno “naglavačke izbacio iz Vlade i ponizio do suza, ucjenama i ultimatumima natjerao DC-ove vijećnike i državne dužnosnike ali i desetke stranačkih ogranaka da prijeđu u HDZ.” Uz ovu konstataciju su priložili njezin intervju u Novom listu u kojem navodi da je Jadranka Kosor bila glavna zagovornica njezine smjene budući da ju je doživljavala kao konkurenciju.

HNS: Građani nisu htjeli HDZ-ovu vlast

U priopćenje se optužuje Vesna Škare Ožbolt da je potpuno zalutala u velikogoričku politiku te kako navode da je “svojim nerazumijevanjem, površnošću i političkim trgovinama zapravo unazadila”

Na kraju, HNS-ovci poručuju kako: Građani nisu htjeli da u Gradskome vijeću vlada Šukerov HDZ i to su svojim glasovima jasno rekli na trima uzastopnim prošlim izborima. Iznevjerivši volju birača Vesna Škare Ožbolt je grad opet prepustila na milost i nemilost Ivana Šukera i njegova HDZ-a. Dobro bi bilo da se dio krajnjih nezadovoljnika iz DC-a, kao što je to ranije bio slučaj i sa TDS-om, sada ne pasivizira i razočara nego da nastavi svoj politički angažman u najbližim stranačkim opcijama.”

Vesna Škare Ožbolt odbacuje ove optužbe

– Na ovakve histerične napade mogu se samo nasmijati. Optužbe dolaze od osobe koja ucjenom došla do mjesta predsjednika Gradskog vijeća – kazala je Vesna Škare Ožbolt.

Ona je optužila predsjednika velikogoričkog HNS-a Gorana Beusa Richemberghera da tu poziciju koristi za svoje verbalne egzibicije kako bi se obračunao s gradonačelnikom Draženom Barišićem.

Ožbolt: Ne želim kolaps grada

– Ne želimo biti odgovorni za kolaps u gradu koji bi se dogodio kada bi gradska komunalna poduzeća preuzele stranke koje su opozicija gradonačelniku – kazala je Vesna Škare Ožbolt.

-.-Željko Hladika/PIXSELL-.-Jadranka Kosor je potpisivanje ovog sporazuma osigurala da HDZ ne izgubi vlast u Velikoj Gorici što je osobito stalo Ivanu Šukeru nekadašnjem gradonačelniku tog gradaUstvrdila je da bi tako dvovlašće bilo pogubno za građane Velike Gorice. Na pitanje hoće li za sporazum s HDZ-om DC biti nagrađen sa dva mjesta u trgovačkim društvima gradskih poduzeća Vesna Škare Ožbolt je tu mogućnost odbacila. One je rekla da DC neće dobiti nikakva mjesta u tim poduzećima i dodala da sve što Beus Richembergher govori je neistina.

– Beus kada blati druge neka počne od sebe jer n je najveći politički trgovac. Dok smo bili u koaliciji hvalio nam se da pokušava u našu koaliciju pridobiti umirovljenike nudeći im mjesta u nadzornim odborima – rekla je Vesna Škare Ožbolt i dodala:

– Što o političkom moralu ima govoriti osoba koja je zabila nož u leđa svom koalicijskom partneru Toninu Piculi.