HNS: Neodgovorna Vlade otežava problem s vrtićima

Jozo Radoš iz HNS-a

Autor: 9/3/2011 12:36

Zagrebački HNS-ovci prozvali su Vladu RH da ne poduzima ništa kako bi se trakavica oko određivanja cijena vrtića razriješila. Jozo Radoš istaknuo je kako je Vlada dužna po zakonu intervenirati te dati sud oko cijelog problema.

– Vlada ništa ne poduzima već daju samo pitijske izjave iz kojih svaka strana može zaključiti da su u pravu – rekao je Radoš dodavši da su ministarstva svoja mišljenja napisala na takav način da se iz njih ne može jasno i nedvosmisleno zaključiti tko je upravu. Napomenuo je da bi razlog ovakvog ponašanja vladajućih mogao kriti u činjenici da namjerno žele stvoriti kaos  u Zagrebu ne bi li kasnije od toga politički profitirali.

– Ukoliko ne žele presjeći problem to znači da im je u političkom interesu ovakvo stanje – rekao je Radoš ustvrdivši da se u Zagrebu stvara presedan koji bi se negativno mogao odraziti na druge gradove u Hrvatskoj.

Radoš je na kraju rekao kako će pokrenuti inicijativu prema kojoj bi Skupština tražila očitovanje od predsjednice Vlade Jadranke kosor.