HNS i HSU zajedno u Gradskoj skupštini

Uoči lokalnih izbora, Gradska skupština dobila je i najmlađi klub zastupnika.

Klub HNS-a i HSU čine gradski zastupnici Tomislav Stojak, koji je ujedno i predsjednik Kluba, Davorka Vukadin Samardžić, potpredsjednica iz HSU-a, Vesna Sudar iz HSU-a i Vesna Roje iz HNS-a.

– Mi ćemo i dalje konstruktivnim prijedlozima pomagati rad Skupštine. Dokazali smo da smo zastupnici zbog građana, izlazili smo na teren i dalje ćemo to činiti kako bi se čulo za probleme građana. Pokušat ćemo raspravama kontrolirati 200 milijuna kuna za koliko je podignut proračun i kontrolirat ćemo Milana Bandića – izjavio je Tomislav Stojak.

– Stavovi koje HNS i HSU dijele oko decentralizacije jedan su od razloga ove suradnje, ne slažemo se s načinom na koji se ona događa. Također, tu je briga i skrb o starijim sugrađanima i nadamo se da će izbori donijeti pozitivne promjene – izjavila je Davorka Vukadin Samardžić.

Novom Klubu nije stran ni zajednički izlazak na lokalne izbore.

– Volio bi da ovaj klub znači i zajednički izlazak na lokalne izbore. Osobno sam svojim aktivnostima pokazao kako je jedan zastupnik trebao raditi, žao mi je što Vlada nije napravila da se na lokalnim izborima može glasovati preferencijalno – dodao je Stojak.

Na novooformljeni klub stigle su i prve reakcije: