HITCHOCKOVA VRTOGLAVICA U 4K REZOLUCIJI, POSLASTICA KOJU NE SMIJETE PROPUSTITI OVAJ VIKEND NA FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVALU

Uz filmski program ove godine pripremljena je i atraktivna multimedijalna izložba LUMINAR talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija

Press materijal

8. Fantastic Zagreba na fantastičnoj lokaciji Ljetne pozornice Tuškanac punom snagom juri prema svom najjačem vikendu!

U kinu Tuškanac, 5. srpnja od 19h ne propustite španjolsku horor dramu VERONIKA (2017) nastala prema misterioznom nikad riješenom policijskom slučaju iz 1991. godine jezovita je španjolska horor drama o igri koja se pretvori u stravičnu stvarnost. Kada one koje ste pozvali zaista i dođu i ne žele se vratiti odakle su došli, Ne bez vas.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

 

Od 21:45 pridružite se na Ljetnoj pozornici Tuškanac uz američki SF suspens BESKONAČNO (THE ENDLESS, 2017). NLO kultovi samoubojica nešto su na što samo odmahnete rukom… ali što kad vam nešto, ili netko, “odmahne” nazad? Dvojica braće vraćaju se na pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme, mjesto u kojem se u mraku skrivaju odgovori na pitanja koja su se 10 godina bojali postaviti. Hvaljeni i nagrađivani SF koji ne smijete propustit, a nakon projekcije na vaša pitanja odgovara redatelj filma Aaron Moorhead!

U petak se očekuje prava poslastica, 60. rođendan VRTOGLAVICE (VERTIGO, 1958), u 4K digitalno remasteriranoj verziji. Po mnogima najbolji film u povijesti kinematografije i ikonografsko remek-djela majstora napetosti Alfreda Hitchcocka s nezaboravnim glumačkim ostvarenjima platinaste Kim Novak i holivudske legende Jamesa Stewarta. Klasik svih klasika i remek-djelo suspensa, drame i filmskog kolorita doživite u punoj 4K dimenziji ne velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

Druga projekcija u petak, od 21:30, biti će besplatna. HBO i Fantastic Zagreb donose vam Fahreinheit 451 (2018), suvremena adaptacija književnog klasika (kojeg je još 1966. ekranizirao veliki Francois Truffaut) zrcali vrijeme u kojem danas živimo dok istovremeno propituje vječna pitanja o ljudskoj slobodi, pravu na izbor i demokraciji, dok je na drugoj strani totalitarni sustav i kontrola misli. SF spektakl za veliki ekran.

Subota započinje u 21:15 s jednim od najiščekivanijih filmova godine koji nakon Sundancea i Cannesa stiže na Fanastic Zagreb! MANDY (2018) s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi ljubavna je priča pretvorena u noćnu moru, motorna pila, sjekira mitskih razmjera, osveta. Svakako ne zvuči kao nešto što želite propustiti. Nezaboravni filmski trip i crnohumorni akcijski horor s najluđim Cageom kakvoga ste ikada vidjeli! U 21:45 nastavljamo fantastičan vikend uz dansku SF avanturu QEDA (2017). 2095 je godina. Oceani su preplavili zemlju, pitke vode više nema. Svijet je nepovratno uništen. Ili još uvijek postoji spas? Postoji, ali u davnoj 2017. godini, a sat otkucava. Fang Rung posljednja je šansa čovječanstva, ali hoće li uspjeti?

Press materijal

Uz filmski program ove godine pripremljena je i atraktivna multimedijalna izložba LUMINAR talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija. Izložba je besplatna i otvorena za javnost od 24. lipnja do 12. srpnja. ‘Uronite’ u fantastičnu SF avanturu u samom centru Zagreba, u Tunelu Grič.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3) tijekom cijelog dana, na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac i kina Tuškanac prije početka projekcije.

Press materijal