Hendi ping: Mjesto gdje sport spaja

Hendi ping liga uskoro započinje sa sedamnaestom godinom rada

16 godina Hendi ping liga donosi osmjehe na lica djece i odraslih s različitim oblicima invaliditeta.

– Tradicionalno smo se okupili kako bismo podjelili zahvalnice onima koji pomažu rad Hendi ping lige. Hendi ping liga ne bi opstala ovoliko godina da nije ljudi koji prepoznaju vrijednosti koje ona stvara – izjavio je Nenad Cvitković, predsjednik Hendi ping lige i njen osnivač.


Ljubav prema stolnom tenisu korisnici pokazuju svakodnevno.
– Ovdje mi je najdraže, igram stolni tenis, družim se i prođe mi vrijeme. Jako volim ovdje doći – sretan je bio Dario, korisnik iz Međimurja koji svaku priliku iskoristi da zaigra stolni tenis u Utrini.

-Zahvalnice i medalje prvenstveno trebaju dobiti ova djeca, koja i po kiši i snijegu dolaze ovdje i igraju stolni tenis i druže se. Naravno, zahvaljujemo se i HEP-u, JANAF-u, privatnim donatorima – dodao je Cvitković.


I vrlo vjerojatno svi ovi korisnici sreću bi tražili negdje drugdje da nije velike požrtvnvnosti obitelji Cvitković, i malobrojnih, ali vrijednih sponzora i ambasadora dobre volje.


– Ja sam tu od samih početaka i vrlo rado se vraćam. Ovo je prekrasno za vidjeti i ponosna sam što sam dio ovoga – izjavila je poznata glumica i umjetnica Kostadinka Velkovska, ujedno i ambasadorica Hendi ping lige.

Ipak, korisnike je najviše oduševio posjet proslavljenog hrvatskog boksača Željka Mavrovića, koji je s njima i zaigrao. Da postane ambasador Hendi ping lige, tvrdi, još puno toga ovdje mora pokazati.


I dok korisnici u životu imaju različite probleme pri integraciji, u skromnom, ali ljubavlju ispunjenom prostoru u Utrini- dišu kao jedan i dišu za sport.

Hendi ping već starta u 17 godinu, a svi su dobrodošli se uključiti i pomoći rad ovog hvalevrijednog projekta.