HDZ će ipak podržati rebalans proračuna?

Na konferenciji za medije, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić odmah je na početku komentirao odnos koalicijskih partnera u Skupštini.

– Ja vam moram reći da je odnos dobar i kvalitetan- kratko je komentirao Mikulić.

Osvrnuo se i na dugo trajanje sjednica i najavio kako će se sjednica prekidati u 22 sata i nastavljati drugi dan, bez ikakvih troškova.

No, najvažnije je pitanje hoće li HDZ podržati rebalans proračuna.

– Podsjetit ću da je HDZ imao na ovaj proračun amandmane za kapitalne investicije- Sljemenska žičara, rotor, dom u Španskom, ti projekti idu dalje, oni su započeli i iz objektivnih razloga su zastali, a to su imovinsko- pravni odnosi. S Gradskom upravom smo postigli konsenzus oko nekih projekata, poput dvorane u Granešini, OŠ Bukovac, dom u Brestovcu. Razlike u sredstvima koji se sada smanjuju će se ugraditi u sljedećem proračunu, a sada ta sredstva možemo utrošiti na nešto drugo – elaborirao je Andrija Mikulić odluku HDZ- a da ipak podrže rebalans proračuna.

Na pitanje jesu li građani prevareni kada je u pitanju Sljemenska žičara, Mikulić je odgovorio kako se objektivno u žičaru ne može ove godine uložiti više od pet milijuna kuna, a da je nelogično da se ostalih 45 milijuna kuna drži zaleđeno.