Gužve u Palmotićevoj uzrokuje loša signalizacija

Na Palmotićevoj i dalje stoji stara signalizacija prema kojoj se srednja traka kože koristiti

Autor: 1/8/2011 12:58

Čitatelj Vitomir Puhovsku požalio se na gužve na križanju Palmotićeve i Boškovićeve ulice. Iako su gužve učestale u tom dijelu grada one su ovih dana pojačane zbog aljkavog rada prometnih službi.

-.-Vitomir Puhovski-.-Vozači primijete da je ta traka zatvorena tek kada stignu do križanja na koje je postavljen znak za preusmjeravanje prometa. Čitatelj ističe kako bi bilo najbolje da se taj znak makne te da se omogući da se iz te trake samo skreće desno Naime, desna traka Palmotićeve ulice južno od križanja sa Boškovićevom zatvorena je za promet. Zato je na samom križanju bolkirana srednja traka koja se na nju spaja. No nikakvom signalizacijom to nije naznačeno kako bi se vozači mogli pripremiti na vrijeme i prestrojiti se. Uobičajeno je kada se nešto radi na cesti da se stavi posebna signalizacija, narančaste boje, kako bi upozorila vozače na promjene u regulaciji prometa.

Kada stignu do znaka vozači se pokušavaju prestrojiti


No toga nema u Palmotićevoj. Nije prekrižena postojeća signalizacija koja krivo usmjerava vozače. Kako navodi naš čitatelj, kada bi se prekrižile strijelice na cesti i na prometnom znaku pokraj ceste vozači bi bili na vrijeme upozoreni. Umjesto toga oni primijete da je ulica zatvorena tek kada stignu do znaka koji ju blokira što stvara dodatne gužve jer se vozači pokušavaju prestrojiti.


Čitatelj ističe kako je sama zabrana korištenja srednje trake loša i besmislena ideja. Naime, čitatelj napominje kako većina vozača tu traku koristi kako bi skrenuli desno u Boškovićevu, a ne ravno. On predlaže da se ta na tom križanju omoguće skretanje u desno, a da se onemogući prolazak ravno te da postavi horizontalna i vertikalna signalizacija koja bi na vrijeme upozorila vozače.