Gradski zidovi Bandića prozvali lopovom

Natpis na stanici kod Botaničkog vrta osvanuo je jutros

Autor:: Elena Grassi 12/14/2009 11:18

-.-Elena Grassi-.-Natpis na stanici kod Botaničkog vrta osvanuo je jutrosDa i vandali imaju “političke stavove”, najbolje pokazuje grafit koji je jutros osvanuo na stanici kod Botaničkog vrta.

“Bandić lopino” jasna je poruka gradonačelniku koji je trenutno na godišnjem odmoru, a iz natpisa “Poništi listić ili blagoslovi pljačku” očituje se neupućenost autora u funkcioniranje predsjedničkih izbora.

Predsjednik gradske četvrti Donji grad, Marijan Oljica tvrdi kako gradska komunalna služba ima jako velikih problema s grafitima kojima se najčešće oskvrnjuju pročelja zgrada.

– Blokovska dvorišta moj su primarni zadatak za iduću godinu. Kazne su preblage za ovakva vandalstva, komunalnih djelatnika je premalo da riješe sve problematične površine, a ako su u pitanju zgrade pod Zavodom za zaštitu spomenika kulture, onda cijeli proces duže traje – rekao je Oljica.

Kazne za ovakva nedjela variraju između tisuću do dvije tisuće kuna za fizičke i pet do deset tisuća kuna za pravne osobe.

– Smatram da su potrebne izmjene zakona koji propisuje ovako male novčane kazne, a razmišljamo i o postavljanju nadzornih video kamera kao jedne od preventivnih mjera. Pojačat ćemo i suradnju s policijom te raznim udrugama kako bismo stali na kraj narušavanju izgleda gradskih ulica – naglašava Oljica.