GRADSKI ZASTUPNIK DARKO KLASIĆ KOMENTIRAO SLUŽBENO PUTOVANJE ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA U DUBAI

Programom su predviđeni sastanci s gradonačelnikom - generalnim direktorom Grada Dubaija Dawoodom Abdularahmanijem Alhajirijem i direktorom tvrtke Emaar Properties Mohamedom Alabbarom

Tvrtka EAGLE HILLS iz Ujedinjenih Arapskih Emirata trebala bi graditi projekt ‘Grada u Gradu’, odnosno kako ga je zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, nazvao ‘Zagrebački Manhattan’. Na poziv gradonačelnika – generalnog direktora Grada Dubaija Dawooda Abdularahmana Alhajirija, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom otputovalo je u službeni posjet Gradu Dubaiju.

Programom su predviđeni sastanci s gradonačelnikom – generalnim direktorom Grada Dubaija Dawoodom Abdularahmanijem Alhajirijem i direktorom tvrtke Emaar Properties Mohamedom Alabbarom, koji predstavlja i tvrtku Eagle Hills, grupaciju investitora iz Abu Dhabija. Upravo na tu temu osvrnuo se i gradski zastupnik Darko Klasić.

– Ovo putovanje je zapravo postao skupo plaćani privatni izlet Gradskog poglavarstva u Dubai i to gradskim novcem – poručio je Klasić.

U izaslanstvu Grada Zagreba, uz gradonačelnika, su i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, poseban viši savjetnik gradonačelnika za investicije i strana ulaganja Harun Omerbašić i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis.

– Po meni bi bilo najozbiljnije da se taj projekt prvo stavio na javnu raspravu, potom da se napravila prezentacija cijelog projekta, a onda tek, prema dogovoru, napravio ugovor – zaključio je Klasić.