GRADONAČELNIK U PODRUŽNICI ZAGREBAČKE CESTE

- U životu mi nitko ništa nije poklonio, za sve sam se sam izborio. Znam cijeniti one koji rade, a tako će biti i ubuduće - poručio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima je posjetio Zagrebačke ceste, podružnicu Zagrebačkog holdinga u povodu rješavanja uvjeta rada radnika. Danas podružnica broji 704 radnika s ugovorom o radu na neodređeno vrijeme te 56 agencijskih radnika.

– Danas su ugovor potpisala 64 radnika koja su se svojim radom dokazali i ispunili uvjete za premještaj na bolje radno mjesto – istaknuo je direktor Zagrebačkih cesta, Ante Todorić.

Gradonačelnik je radnicima naglasio važnost obrazovanja zbog osobnog, ali i profesionalnog razvoja te čestitao onima koji su danas potpisali ugovor o radu.

 

 

 

 

 

– U životu mi nitko ništa nije poklonio, za sve sam se sam izborio. Znam cijeniti one koji rade, a tako će biti i ubuduće. Pozivam sve i molim one koji nisu završili osnovnu školu, a rade posao, da ju završe – poručio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

U zadnjih godinu dana iz podružnice Zagrebačke ceste otišlo je sveukupno 50-ak radnika.

– U okviru Zakona o radu, u okviru Temeljnog kolektivnog sporazuma, koji nas ograničava u daljnjem podizanju plaća, koeficijenata radnicima ili poboljšanju radnih uvjeta, nastojimo na sve načine zadržati radnike u Zagrebačkim cestama, njihovim doškolovanjem i predkvalifikacijama – zaključio je Todorić.