Gradonačelnik Tomašević najavio poskupljenje vode

Gradonačelnik Tomašević već je ranije najavio kako će voda poskupjeti u ožujku, istaknuvši da je trenutna situacija s vodnom infrastrukturom u katastrofalnom stanju. “Inflacijom se povećava apsolutno sve, svi materijalni troškovi u gradu. Povećavaju se potrebe povećanja plaća radnike jer se povećaju cijene proizvoda i usluga. Nećemo poskupiti javni prijevoz”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Iako je u prosincu poskupljenje najavljeno u iznosu od 20 posto, Tomašević je rekao da će se ono umanjiti s obzirom na to da je vlada odgodila uredbu o povećanju visine naknade te da će iznositi 15 posto. “Grad Zagreb subvencija sve ono što može, a to su priključci za vodu. Mi iz proračuna plaćamo priključke za sve obiteljske kuće koje su priključene na vodoopskrbnu mrežu”, dodao je Tomašević.

Građani se ipak žale jer nisu oni krivi za dotrajalost cijevi koje često pucaju. No, Tomašević ističe kako drugog izbora nema. Na prijedlog HSLS-a da grad digne kredit, gradonačelnik kaže da je kredit već podignut, koji se svakako mora vraćati tako da se opet povećaju prihodi. Time gradonačelnik ostaje nepokolebljiv, a građane grada Zagreba ubrzo očekuju nova poskupljenja.