Gradonačelnik Samobora podržao Bandićevu kampanju

Milan Bandić na otvaranju samoborskog Komunalca.

Autor: Nevena Ilić 11/13/2009 12:36

Nakon godinu dana od polaganja kamena temeljca, djelatnici samoborskog Komunalca u listopadu su uselili u novu zgradu u Ulici 151. samoborske brigade i već se smjestili u svoje urede i poslovne prostore.

Dobrodošlicu svim uzvanicima poželio je direktor samoborskog Komunalca Marijan Marunica. Među poznatim imenima našao se Milan Bandić, zaprešički gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Turk, svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin, direktor Vodnogospodarskog odjela Zagreb Hrvatskih voda Zvonko Marinić, bivši gradonačelnici Grada Samobora, te naravno samoborski gradonačelnik i predsjednik Skupštine Komunalca Krešo Beljak.

Krešo Beljak preuzeo je riječ i na početku svog govora rekao je da si ne želi pripisati zasluge za gradnju objekta, no da mu je drago što mu je pripala čast otvoriti novi objekt i što će nakon desetljeća rada u neadekvatnim uvjetima djelatnici Komunalca moći raditi u reprezentativnim prostorima.

Nakon Beljaka na pozornicu je izašao Milan Bandić i zahvalio se na pozivu da nazoči događaju, te je rekao:  ‘Ako igdje u Hrvatskoj postoji grad koji ima svoju autohtonost, ljepotu, tradiciju, kulturu, šarm i vrijedne ljude, onda je to Samobor. On je sam po sebi lijep. On ima sve, a njegovo najveće bogatstvo su Samoborci. Sretan sam i ponosam da ponekad, kad nađem nekoliko sati slobodnog vremena, mogu doći na Slavagoru i biti na trenutak dio te priče.’

Osim klasičnog govora na otvaranju, Krešo Beljak izrazio je otvorenu podršku Milanu Bandiću u vezi predsjedničke kampanje. Rekao je da mu je drago što će Hrvatska dobiti predsjednika koji voli dolaziti u Samobor. Na kraju je zaključio: ‘Vjerujem da će nakon 1. siječnja na Slavagori biti predsjednički dvori.’