Gradonačelnici Vučević i Bandić: Važno je izmijeniti iskustva i znanja

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV  12/15/2015 18:32

Delegacija Novog Sada predvođena gradonačelnikom Milošem Vučevićem stigla je u Zagreb. Povod je, između ostalog, bio i susret sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem s kojim su izmijenjena iskustva o komunalnim pitanjima, zdravstvu, ali u kulturi.

– Ova posjeta značajna je u kontekstu odnosa dvije države i dva naroda. Dolazi do normalizacije  odnosa. Za mene kao gradonačelnika zanimljiva su  iskustva Milana Bandića imajući u vidu da je on na čelu Zagreba više od deset godina – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.koji je dodao kako zna da su Zagreb i Hrvatska prošli kroz procese kroz koje će u budućnosti prolaziti Novi Sad i Srbija. Naime, u Novom Sadu bi mogla uskoro osvanuti tvrtka po uzoru na Zagrebački holding.

– Ako nam građani daju povjerenje na lokalnim izborima na proljeće, planiramo ozbiljnu reformu komunalnog sektora, racionalniju, efikasniju i brojčano manju – kazao je.

Gosti iz Novog Sada, osim Gradske uprave Grada Zagreba, obišli su Srpsku pravoslavnu gimnaziju, susreli su se s predstavnicima srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, a obići će i lokacije na kojima se odvija Avent u Zagrebu koji je prošloga tjedna proglašen najboljim u Europi.