Građani traže nadstrešnicu na autobusnoj stanici na Zagrebačkoj cesti

Dobili smo pozitivan odgovor.

Na Zagrebačkoj cesti u smjeru prema Sesvetama, na prvoj autobusnoj stanici nakon terminala Dubec, nema nadstrešnice, a bila je postavljena do prije par godina. Ista stanica u drugom smjeru (prema Dubcu) je ima. Zašto se ne vrati nadstrešnica, pitanje je koje je postavila gledateljica emisije Zagrebancija na Jabuci TV.

Odgovor nam je dao Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

“Obavještavamo Vas da ovaj Gradski ured zaprima zaključke svih Vijeća Gradskih četvrti za postavljanje nadstrešnica na području grada Zagreba, na temelju čega potom pokreće postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije i za izgradnju nadstrešnica. Nadalje, obavještavamo Vas da je Vijeće Gradske četvrti Donja Dubrava dostavilo zaključke za lokacije na kojima je potrebno postaviti nadstrešnice, uključujući i predmetnu lokaciju. Osim toga, ta je lokacija uvrštena 3. grupu prioritetnih lokacija, koju čini sveukupno 58 lokacija, a za koje je izrađena projektna dokumentacija te je u tijeku priprema dokumentacije za pokretanje postupka nabave za izgradnju nadstrešnica”, kaže.