Grad Zagreb produljuje umirovljenicima rok za plaćanje računa

Za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama.

Foto: Zagrebancija.com

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je novu mjeru, a koja se tiče svih umirovljenika starijih od 65 godina. Naime, njima se produljuje rok za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu. Cijelu njegovu poruku donosimo u nastavku:

“Dragi moji umirovljenici,

u nastojanju da ispunimo obveze koje nam nameće svakodnevica, često zaboravimo na brigu o sebi samima, a posebice na ono najdragocjenije – vlastito zdravlje! Ovo vrijeme zahtijeva i tu vrstu odgovornosti, jer štiteći sebe štitimo svoje bližnje i vlastitu
zajednicu.

Zbog toga, uvažavajući ozbiljnost situacije, preporuke stručnjaka i cijeneći da danas moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost, donio sam odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina.

Obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega se produljuje
za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze!

Također, pozivam i druge pravne subjekte kao što su HEP i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju i solidarnost.

Ostanite doma, pratite preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavajte nepotrebne izravne kontakte, oslonite se na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda. Naša je zadaća biti istinski servis, zbog čega ćemo vam sve komunalne usluge realizirati prema najvišim standardima – onako kako Zagrebu, kao europskoj metropoli i priliči!
 
No, postoje trenuci kad si najviše možemo pomoći – sami! Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih! Vaš gradonačelnik, Milan Bandić”