Grad Zagreb ipak ne ukida naplatu parkinga? Djelatnike obavijestili da naplatu vrše “laganijim tempom”?

Drugi gradovi su ukinuli naplatu parkiranja kako bi ljudima olakšali kretanje u vrijeme kad nema javnog gradskog prijevoza, no ne i Grad Zagreb.

Foto: Zagrebancija.com

Zbog pandemije koronavirusa javni prijevoz je ukinut. Izvanredne autobusne linije prevoze samo osobe s propusnicama koje moraju na posao jer su njihova radna mjesta nužna za normalno funkcioniranje grada poput zdravstvenih djelatnika, hitnih službi i trgovaca.

Ostali mogu do posla ili u nabavku vlastitim automobilom ili taksijem. Zato su drugi gradovi ukinuli naplatu parkiranja kako bi ljudima olakšali, no ne i Grad Zagreb.

Naime, gradski zastupnik Tomislav Stojak u posjedu je obavijesti koju su navodno primili djelatnici Zagrebparkinga, a u kojoj stoji “da obrate pažnju na vozila koja imaju obavijesti da su u službi po malogu civilne zaštite kao: civilna zaštita, vojska, vatrogasci, medicinska pomoć, građevinari i statičari i sl. dok za sva preostala vozila mogu izdavati naloge, ali laganijim tempom”.

“Grad Zagreb ne da neće ukinuti naplatu parkinga nakon potresa, već od danas uredno ide naplata “laganijim tempom”! Nakon što je jučer na svojoj press konferenciji napao novinarku da je pitanje oko naplate parkiranja u gradu nakon potresa gore od koronavirusa, danas je gradonačelnik i u praksi još jedanput dokazao bahatost i neodgovornost! Jutrošnja uputa djelatnicima Zagreb parkinga da za sva vozila, osim onih koja sudjeluju u sanaciji”, laganijim tempom” naplaćuju naloge (karte/kazne)”, napisao je Stojak na svom Facebook profilu.