Grad daje 13 milijuna kuna za kadu u Areni

Autor:: Martina Mitak 11/27/2009 15:43

Jelena Pavičić Vukićević dobro se snašla u v.d. gradonačelničkoj funkciji te nastavlja s provođenjem svih važnih projekata na području grada Zagreba.

Iako ima mnogo više obveza, Pavičić Vukičević tvrdi da neće odustati od nijednog velikog gradskog projekta.

– Sve naše planove predstavili smo Zagrepčanima za vrijeme predizborne kampanje i nitko ih nema pravo mijenjati – izjavila je za Zagreb News.

Tvrdi da gradska uprava nastavlja s dosadašnjim socijalnim programima, te naglašava kako se cijene komunalnih usluga neće povećavati.

– Svjesni smo koliko je najugroženije građane odgodilo povećanje PDV-a i krizni porez – rekla je Pavičić Vukičević.

Od većih projekata izdvojila je otkup zemljišta na potezu Branimirova – Heinzelova, grdanju vrtića i umirovljeničkih domova te postavljanje montažnog kazališta i otvorenje MSU-a. Gradski proračun će pozamašnu svotu novaca izdvojiti i za Europsko prvenstvo u vaterpolu koje se iduće godine održava u Areni.

– Iz proračuna će biti izdvojeno između deset i trinaest milijuna kuna, bit će kupljena bazenska školjka koja će ostati za dom vaterpola.

Nastavljaju se i antirecesijske mjere, koje su osmišljene za ovu i iduću godinu. Otvorenjem Zagrebačkog plesnog centra, MSU-om i sportskim događanjima trebali bi se privući turisti u što većem broju, a naknadnim rebalansom ovogodišnjeg i odustajanjem od svega što nije nužno antirecesijske mjere su za gradski proračun 2010. godine.

– Zbog niza okolnosti u pitranje može biti doveden samo tempo realizacije velikih projekata.

Dogradonačelnica je u političkim vodama aktivna više od desetljeća. Članica je SDP-a posljednjih trinaest godina, a ček devet godina obnašala je dužnost tajnice stranke u Gradskoj skupštini i Saboru. Prije nego je stupila na mesto zamjenice gradonačelnika bila je pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Na gradonačelničkoj funkciji se snalazi dobro, kako sama priznaje, iako sada ima više obaveza, a u tome joj pomaže dosadašnje iskustvo te činjenica da je upoznata s većinom gradskih projekata i problema.