Grad će potrošiti oko 8 mil. kn na nove zaposlene

Vidoje Bulum i Milan Bandić

Autor: Valentina Jarnjak 2/29/2012 12:15

Dok građani Zagreba strepe pred novim poskupljenjima koja ih očekuju, Gradska uprava namjerava u ovoj godini zaposliti čak 66 dodatnih službenika.

Taj podatak objavljen je u Službenom glasniku Grada Zagreba gdje se može vidjeti kako gradska upravna tijela trenutno zapošljavaju 2681 osobu, ali prema njihovom planu, imaju potrebe za dodatnih 66 osoba, od čega čak njih 23 sa srednjom stručnom spremom.

– Plan prijma se donosi na temelju prikupljenih prijedloga gradskih upravnih tijela vodeći računa o potrebama gradskih upravnih tijela i raspoloživim financijskim sredstvima, te je usklađen s Proračunom Grada Zagreba za 2012. Plan prijma je kratkoročan, te se njime utvrđuje stvarno stanje popunjenosti radnih mjesta i potreban broj službenika i namještenika, na neodređeno vrijeme, u 2012., za sva gradska upravna tijela za koja se Plan prijma donosi – stoji u Planu objavljenom u Službenom glasniku grada Zagreba od mjeseca veljače ove godine.

Bandićev ured treba još 15 zaposlenika?

Najveći broj novih službenika namjerava zaposliti Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, i to čak njih 17, bez obzira što u ovom trenutku broji čak 563 zaposlenika.

Stručna služba i Ured gradonačelnika imaju potrebu za novih 15 zaposlenika, a trenutno imaju ukupno 402 zaposlenih, dok Gradski ured za financije, uz postojećih 150 zaposlenika, ima potrebu za još sedam dodatnih.

Gradonačelnik Milan Bandić još je 2009. godine predstavio antirecesijske mjere za Zagreb koje su uključivale i zabranu daljnjih zapošljavanja u Gradskoj upravi, pa bi se moglo zaključiti kako ovim potezom Gradska uprava najavljuje izlazak iz krize u gradu Zagrebu. Međutim, građani se možda i ne bi složili, s obzirom da će njihove džepove dodatno isprazniti skuplji pokazi i karte u ZET-u i povećanje cijene vode.

Ako se uzme u obzir da je prosječna bruto plaća u Zagrebu deset tisuća kuna, dolazi se do zaključka kako grad Zagreb, u situaciji velike krize u Gradu i Zagrebačkom holdingu, namjerava povećati izdatke za zaposlenike za oko osam milijuna kuna godišnje iz gradskog proračuna.

Prema Planu, svi će novi zaposlenici u Službu biti primljeni na neodređeno, a za sva radna mjesta objaviti će se javni natječaj u Narodnim novinama i na internetskoj stranici Grada.