Glazba je najbolja inspiracija za stvaranje glazbe

Autor: Bojana Križić 3/15/2010 19:00

‘Promjenjiva’ je ime novog hita pjevačice Ivane Kindl koju ćemo imati priliku čuti u radijskim eterima tek za dva tjedna, a pravo iznenđenje što se te pjesme tiče vidjet ćemo tek za nešto više od mjesec dana.

Radi se naime o spotu čiju režiju potpisuje Filip Filković poznat po suradnji s bendovima kao što su Vatra i Ramirez, a radio je i na spotu Zlatana Stipišića Gibonnija za pjesmu ‘Žeđam’.

-.-Boris Scitar/ PIXSELL-.-– Ja obožavam njegov rad, a njemu se jako svidjela pjesma pa smo se bacili na posao. Vjerujem da će razultati biti odlični i ne mogu dočekati da ovo vidim. Bit će to pravi High Definition video s 3D animacijama – kaže veselo Ivana u iščekivanju finalnog proizvoda.

Album na kojemu će biti i ova pjesma prve zrake sunca ugledati će krajem travnja, a vjerojatno još nestrpljivija od svojih fanova je sama pjevačica koja na pjesmama radi pune tri godine.

– Zaista sam ponosna na sve pjesme koje će se naći na albumu jer iza njih stoji puno truda i rada. Stvarno ne mogu dočekati da sve to zajedno bude gotovo – priča nestrpljiva pjevačica. Među poznatim glazbenicima koji su utjecali na nju u stvaranju pjesama s nadolazećeg albuma Ivana se teško odlučuje za favorite:

-.-Boris Scitar/ PIXSELL-.-– Glazba je uvijek najbolja inspiracija za stvaranje glazbe, a što se ovoga albuma tiče, ima jako puno glazbenika i domaćih i stranih koji su utjecali na meni pri stvaranju pjesama, ali iznad svih bili su tu kralj popa Michael Jackson i Alicia Keys.

I režiser Filip Filković izuzetno je zadovoljan suradnjom.

– Radnja spota smještena je u šaroliki kaleidoskopski svemir koji sadrži čudne ljude iz nepoznatog plemena, okoliš koji djeluje kao iz znanstveno fantastične bajke, tjelesnu metamorfozu, oživljavanje umrlog života i usavršavanje mentalne stabilnosti. Ivana igra metaforičnu sebe iz naslovne pjesme, smirenom meditacijom reminiscira i osvrće se na kaotični svijet oko sebe – opisuje spot režiser.

Naime, umjesto prikazivanja direktnih slika iz realnog svijeta, stvorena je unikatna stvarnost ispričana kroz seriju različitih elemenata koji predstavljaju osjećaje, misli i radnje te pobuđuju reakciju i maštu kod gledatelja. Ukratko, video spot predstavlja generativni niz misli koje se stvaraju i prolaze po glavi osobe koja je ‘Promjenjiva’, misli koje se nemogu kontrolirati te slike koje se u tim mislima nameću.

>>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA SNIMANJA SPOTA