Gaženje prosvjednika tek remećenje reda i mira

Autor:: Filip Kordić 12/16/2009 16:27

Incident koji se odigrao na Britanskome trgu prošle nedjelje u kojemu je 31-godišnja M.M pregazila prosvjednika H. P. dobio je bizaran nastavak.

-.--.-Policija je naime utvrdila kako nije riječ o prometnoj nesreći već o remećenju javnoga reda i mira od strane obiju sudionika incidenta. Prema policijskom izvješću H.P je namjerno skočio na Clio u kojem se nalazila M.M. Navedena verzija zvuči prilično nevjerovatno pošto H.P nije bio jedini kojega je M.M udarila autom.

Jedan od prosvjednika s kojima smo razgovarali tvrdi da mu je auto prešao preko noge dok prosvjednica tvrdi da ju je zakačio lijevi retrovizor. Činjenica da vozačica nije odmah stala nego je nastavila voziti prosvjednika na haubi još 20-ak metara nije objašnjena.

Nad vozačicom nije proveden alkotest niti test na droge. Na fotografijama se jasno vidi da je vozačica Clia bila ispred pješačkog prelaza prije incidenta dok je nakon incidenta automobil zaustavila na križanju sa Ilicom, nekih 100-tinjak metara dalje.

– Očajan sam. Sada moram ići na sud jer me pokupio auto na pješačkom prijelazu. Da je policija u nedjelju dobro obavila svoj posao kao što je radila na svim prosvjedima do sada , do svega ovoga ne bi došlo. – rekao nam je rezignirano H. P.

OPŠIRNIJE O INCIDENTU NA BRITANSKOM TRGU: Autom pregazila prosvjednika i vozila ga 20 metara