FOTO: Zagrepčani pohrlili po markirane krpice

Haljine koje su nosile Severina

Autor: 5/21/2011 16:14

Modni celebrity buvljak za djecu leptire, održan u Muzeju za umjetnost i obrt, izazvao je velik interes svih koji su za mali novac htjeli kupiti markirane krpice naših poznatih osoba, prekrasne haljine poznatih hrvatskih dizajnerskih imena, ali i vrijedne stvari istaknutih osoba iz javnog života. Sav prihod od buvljaka ide Debri, društvu oboljelih od bulozne epidermolize, koja brine za djecu i mlade oboljele od te bolesti.

-.-Biljana Gaurina-.-Modni buvljak sastojao se od tri manja eventa. Prvi dio je buvljak na kojem su poznate osobe iz hrvatskog javnog života prodavale svoju rabljenu odjeću po povoljnim cijenama, a svoje stvari za buvljak donirali su Branka Krstulović, Tony Cetinski, Ivana Nobilo Cetinski, Severina, Nina Badrić, Masimo Savić, Danijela Trbović, Jelena Rozga, Mia Begović, Bojana Gregorić Vejzović, Larisa Navojec, Žanamari Lalić, Ela Dvornik, Natali Dizdar, Sanja Doležal i još puno drugih.

Osim toga, održale su se aukcija i revija prekrasnih haljina najboljih hrvatskih dizajnera, poput Matije Vuica, Hippy Gardena, Neba, Elfsa, Etne Maar, Fjabe, Sin Factoryja, Xenie Design, Marte Buzolić, A’Marie, I-gla, Roberta Robantica Bantića, eNVy rooma i mnogih drugih, a osim haljina u ponudi se našao i Amorfia unikatni nakit.

Treći dio buvljaka je aukcija vrijednih stvari ljudi iz hrvatskog javnog života. Ono što je posebno zanimljivo da je premijerka Jadranka Kosor za aukciju darovala jedan svoj broš, a moglo se licitirati za potpisanu fotografiju i CD fenomenalne Shakire.

>>>FOTOGALERIJU S MODNOG BUVLJAKA ZA DJECU LEPTIRE POGLEDAJTE OVDJE<<<

-.-Biljana Gaurina-.-Na aukciji su bile i sprinterice Blanke Vlašić, u kojima je osvojila svjetsko zlato, a kupac ih je dobio u staklenoj kutiji s posvetom, te haljina studija I-gle u kojoj je osvojila nagradu Laureus, brod u boci kojeg je donirao Arsen Dedić te haljina Elfsa u kojoj je Jelena Rozga zapjevala na velikom koncertu u Ciboni. Muški dio licitatora borio se za kravatu predsjednika Republike Ive Josipovića.

Debra, društvo oboljelih od bulozne epidermolize djeluje već 15 godina i brine o oboljelima od te bolesti i njihovim obiteljima. Oboljele od te bolesti naziva se i ”djeca leptiri” jer imaju kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila, a običan dodir može im nanositi bol. Svakodnevicu im čine nove rane, previjanja, bol, kirurške zahvate i čuđenje okoline.

Društvo je u sklopu Debra centra u neposrednoj blizini Klinike za dječje bolesti, u kojoj se obavljaju operativni zahvati, uredilo apartman prilagođen potrebama invalidnih osoba, čime je obiteljima oboljelih omogućen adekvatan smještaj za vrijeme liječenja u Zagrebu. Iako Debra za taj prostor plaća mjesečni najam, režije i održavanje, apartman je za korisnike besplatan.

Velike potrebe za apartmanom ilustrira popunjenost apartmana od 360 dana u prošloj godini. Budući su sredstva potrebna za rad društva vrlo visoka, a ostvaruju se uglavnom donacijama, u društvu su se odlučili organizirati ovu humanitarnu akciju.