FOTO: Izbori u SDP-u imaju sjajan odaziv birača

Glasački listić za predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a

Autor: 5/23/2010 11:30

Stjepan Marković-.--.-Ivo Jelušić je samo izišao iz zgrade i već je bio na biralištu. Naime, prostorija mjesne organizacije SDP-a se nalazi u Središću, odmah kraj ulaza u zgradu u kojoj živi. Na biralište je izišao u 9.15.

Prema podacima iz stranke do 16 sati je glasalo 52 posto članova stranke koji su upisani u registar. U SDP-u navode da su zadovoljni odazivom. Odaziv na unutar stranačke izbore u Zagrebu puno je veći nego u drugim županijskim organizacijama. Očito da su duga kampanja i činjenica da je iznimo važno tko će nasljediti Bandića na čelu najveće organizacije SDP-a učinili svoje.

Najviša izlaznost je u Stenjevcu gdje je do 16 sati izišlo 66 posto članova, po izlaznosti ih slijedi Podsused sa 64 posto i Podsljene sa 63 posto. Najmanji odaziv je u Gornjoj Dubravi gdje je do 16 sati izišlo tek 39 posto zagrebačkih SDP-ovaca. Na biralištu Novi Zagreb istok na kojem su glasala tri kandidata: Davor Bernardić, Ivo Jelušić i Slavko Tečić glasalo je točno polovica upisanih članova.

Jelušić nije htio komentirati ishod izbora već je samo kratko rekao da je optimist.

– Nikog se ne bojim, a pogotovo ne stranačkih kolega – kazao je Jelušić.

Ponovio je ono što zapravo govori tijekom cijele kampanje, a to je da je stranka pravi pobjednik ovih izbora.

>> POGLEDAJ FOTOGALERIJU SA BIRALIŠTA U SREDIŠĆU GDJE SU SE SUSRELI JELUŠIĆ I BERNARDIĆ

Na pitanje novinara šalje li Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, lošu poruku stranačkim kolegama odlaskom u Kinu na dan izbora za najvažniju lokalnu organizaciju SDP-a Jelušić je odgovorio da to nije problem.

Milanovićev odlazak u Kinu za kandidate nije problem

– Kada smo dogovarali datum izbora znali smo za put u Kinu ali niti jednu obvezu nismo mogli odgoditi. Naime, važno je zbog gospodarskih razloga stvarati veze sa Kinom koja je jedna od najvažnijih ekonomija svijeta, a s druge strane izbore nismo mogli odgoditi zbog ljetnih praznika koji se bliže – pojasnio je Jelušić.

Sličnog je mišljenja njegov protukandidat za mjesto predsjednika zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji je rekao da je potrebno stvarati dobre veze s Kinezima koji bi mogli postati jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Hrvatskoj.

Stjepan Marković-.--.-– Kinesko tržište ima najveći potencijal i zato ne bi bilo pametno odgađati posjetu toj zemlji – zaključio je Bernardić.

Susret Bernardića i Jelušića

Bernardić i Jelušić su se susreli ispred birališta, rukovali te kratko popričali. Ispred ulaza u biralište se našao s stranačkim kolegom Nevenom Mimicom koji od početka kampanje podržava njegovu kandidaturu. Bernardić je nakon glasanja izjavio kako je uvjeren u svoju pobjedu jer kako kaže uživa veliku podršku.

– Bitno je da SDP odabere budućnost jer je pred nama je razdoblje koje nije lagano. Moramo se priremati za parlamentarne izbore i preuzimanje vlasti – kazao je Bernardić i dodao da su se u mnogim županijskim organizacijama dogodile promjene u stranačkom vodstvu.

Na pitanje može li predvidjeti ishod izbora rekao je da će on biti prvi, dok će se Željka Antunović i Ivo Jelušić boriti za drugo mjesto.

I Bernardić je na biralište došao pješke budući da i on živi u blizini, točnije u preko ceste u naselju Sopot.

Na birališu u Središću je glasao i treći kandidat za predsjendika SDP-a Slavko Tečić. On je glasao prvi od svih kandidata. Svoj glasački listić u kutiju je ubacio nešto prije 9 sati.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Željka Antunović: Ja ću biti ta promjena, nadam se

Željka Antunović glasala je u 11h kod Trga žrtava fašizma. Rekla je kako očekuje da njezini kolege zaista žele promjenu u gradskom SDP-a.

– Nadam se da sam ja ta promjena – rekla je Antunović koja nije želila prognozirati rezultate izbora jer ne želi vršiti pritisak na kolege.

Na pitanje oko Milanovićevog putovanja rekla je kako predsjednik stranke odrađuje poslove koji su u stranačkom interesu.

>> POGLEDAJ FOTOGALERIJU S BIRALIŠTA U SREDIŠĆU GDJE SU SE SUSRELI JELUŠIĆ I BERNARDIĆ