Fitscho je “Izgubljen bez nje”, ali smješi mu se vrlo uspješna glazbena budućnost

Pjesma je nastala iz moje osobne situacije i veze u kojoj sam tada bio. Govori o teškoći pomirenja s promjenom, iako je promjena nužna i bolja, kaže mladi kantautor

Fitscho, Foto: Dominik Mandić

Fitscho je mladi, perspektivni kantautor, kojeg smo imali prilike upoznati u deutu s MALEKom u njihovoj autorskoj pjesmi „Poželim“, koja se vrlo uspješno emitirala na mnogim radio postajama te zauzela same vrhove raznih top lista. Fitscho je s MALEKom ostvario mnoge radijske i televizijske intervjue, što samo potvrđuje činjenicu da je Fitscho definitivno novo glazbeno lice pred kojim je vrlo uspješna glazbena budućnost.

Tekst i glazbu novoga singla „Izgubljen bez nje“ potpisuje Fitscho, dok su za aranžman i produkciju zaslužni nagrađivani aranžeri i producenti Srđan Sekulović Skansi i Antonino Šimić. Fitschu su u pjesmi glazbeno podržali članovi benda Nibru, koji su svojim sudjelovanjem i idejama doprinjeli finalnom zvuku pjesme. Bend Nibru čine Tomi Tomaško, David Jozić, Borna Jaklenec i Kristian Lovasić.

– Pjesma je nastala iz moje osobne situacije i veze u kojoj sam tada bio. Govori o teškoći pomirenja s promjenom, iako je promjena nužna i bolja. Pjesma još uvijek u meni budi sjećanja na jedno vrijedno iskustvo u mome životu, iako je napisana prije dvije godine – prisjeća se Fitscho.

Singl „Izgubljen bez nje“ prati i video spot, koji je režirao, snimao i montirao mladi redatelj Dominik Mandić. Spot je sniman u Kerestincu, u dvorcu Erdödy, a osim Fitsche i članova benda Nibru pojavljuje se glumica Maja Žepić. Da bi u svakome trenutku izgledali odlično brinula je make up artistica Ana Tuta.

SPOT ZA PJESMU “IZGUBLJEN BEZ NJE” POGLEDAJTE OVDJE!

Podsjetimo kako je Fitscho od malih nogu pokazivao svoje glazbene sposobnosti, ali ih je uporno ignorirao. Gitara je bila poklon od roditelja za njegov 13. rođendan, uz pomoć koje je razvio svoje vokalne sposobnosti. Godine 2015. ozbiljnije pristupa glazbi i pronalazi svoj prvi bend te upisuje MasterClass suvremenog pjevanja Jacquesa Houdeka pri Akademiji glazbene produkcije u Zagrebu. Trenutačno radi na pjesmama za svoj prvi solistički album.