Festival Ritam Mediterana punim jedrima «uplovio» u Zagreb!

Svečano je otvaranje započelo u 21:30 sati, a uveličali su ga svojim dolaskom Veleposlanik Države Izrael, Njegova Ekselencija Ilan Mor i gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić

Press materijal

Na Strossmayerovom trgu u Zagrebu, svečano je otvorena međunarodna manifestacija Ritam Mediterana, koja od 10. do 14. srpnja, svojim posjetiteljima želi predstaviti i približiti duh Mediterana.

Tako će se kroz glazbeno, likovni i gastronomski program predstaviti: Izrael, Kraljevina Španjolska, Kraljevina Maroko, Italija, Francuska, Grčka, Libanon i Hrvatska.

Zagreb se ovom manifestacijom na svojevrstan način pretvara u središte Mediterana.

Svečano je otvaranje započelo u 21:30 sati, a uveličali su ga svojim dolaskom Veleposlanik Države Izrael, Njegova Ekselencija Ilan Mor i gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić, koji je ujedno i pokrovitelj ove petodnevne manifestacije.

U kratkom obraćanju, naglasili su kako je Zagreb moderna i multikulturalna metropola, koja je prijateljski orijentirana prema različitostima te spremna na suradnju.

Press materijal
Press materijal

Upravo zbog toga, Ritam Mediterana prepoznat je kao važna manifestacija, koja objedinjuje desetak različitih zemalja te pretvara Zagreb u sjecište suvremenih kulturnih i društvenih kretanja.

Nakon uvoda u svečano otvaranje festivala, uslijedio je premijerni nastup izraelske glazbene skupine Jamaya, koja je svojim ritmom i pozitivnom energijom rasplesala sve prisutne posjetitelje, koji su popunili svaki metar kvadratni Mediteranca (Strossmayerovog trga).

Svoj drugi nastup na festivalu, Jamaya će održati u petak, 12. srpnja s početkom u 18 sati, stoga organizatori pozivaju sve na još jednu dobru mediteransku zabava u ritmu ovih energičnih izraelaca!

Posjetitelji će moći sudjelovati u likovnim radionicama, razgledati izložbu fotografija i slika, uživati u glazbi, a u Vrtu Mediterana u kojem se svi posjetitelji mogu opustiti, te kušati jela koja pripremaju ugostitelji.

 

Press materijal