FER je prvi fakultet “prijatelj bicikliranja” u Hrvatskoj

Put do te laskave titule nije bio nimalo jednostavan. Naime, ulagalo se puno u kvalitetnu infrastrukturu za bicikle i bicikliste s inovativnim rješenjima u očuvanju sigurnosti bicikala

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu postao je prvi fakultet “prijatelj bicikliranja”. Tom titulom mogu se pohvaliti zahvaljujući istoimenom certifikatu koji su im dodijelili predstavnici udruge Sindikat biciklista.

“Pružanjem infrastrukture, svojim radom i nastojanjima, FER predstavlja pozitivan i poželjan primjer u društvu za očuvanje okoliša, zdravlja i javnog prostora putem povećanja održivog oblika kretanja – bicikliranja”, kazali su iz Sindikata biciklista.

Put do te laskave titule nije bio nimalo jednostavan. Naime, kako je pojasnio dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić, ulagalo se puno u kvalitetnu infrastrukturu za bicikle i bicikliste s inovativnim rješenjima u očuvanju sigurnosti bicikala.

U Sindikatu biciklista svoj program certificiranja “cycle-friendly” organizacija tek započinju, nakon što su postali licencirani provoditelj certifikacije od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji certificiranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.